2016. november 1.

BÖGRÉS KÓKUSZOS-ANANÁSZOS MUFFIN (TEJMENTES)

kókuszos-ananászos muffin (tejmentes)

Mostanában rengeteget használom a kókusztejet, mert nagyon finom. A kókusz-ananász kombó pedig nagy kedvenc nálunk. Az egyik bögrés receptemet próbáltam ki ebben a formában és meg kell, hogy mondjam, nem okozott csalódást, szép és finom lett, a kókusztejnek köszönhetően még a tejérzékenyek is boldogan falatozhatják, arról nem is beszélve, hogy pillanatok alatt összedobható.

Hozzávalók
(12 db)

1 bögre liszt
1 bögre kókuszreszelék
2/3 bögre kókusztej
1/3 bögre étolaj
1 bögre cukor (nálam, csak 2/3)
1 bögre felkockázott ananász
1 tojás
1 evőkanál kókuszszirup (ha nincs 1 t.k. kókuszaroma)
2 t.k. sütőpor
1 csipet só


Elkészítés

Mérjük ki egy (2,5 vagy 3 decis) bögrével a lisztet, a reszeléket, keverjük el a sütőporral és a sóval. Mérjük ki hozzá a cukrot, majd öntsük 2/3 részig a bögrét a kókusztejjel, a maradék részt pedig pótoljuk az olajjal. Üssük bele a tojást, majd a bögrényi felkockázott ananászt is borítsuk a masszához. A még kókuszosabb íz eléréséért egy kis kókuszsziruppal is dobjuk fel, ha nincs az aroma is megteszi, de akkor sem történik semmi baj, ha kihagyjuk.
Egy spatulával keverjük egyneművé, majd töltsük meg a kapszlikat. 
Nyugodtan tegyük tele a formákat, mert ezek a sütik nem fognak annyira megnőni.
170 fokon, légkeveréssel süssük 25 percet, tűpróba ajánlott.
Porcukorral és kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat