2016. november 28.

SAJTSZÓSZOS GNOCCHI DIÓVAL ÉS SZŐLŐVEL

sajtszószos gnocchi szőlővel és dióval

Ez valami isteni volt, pedig bolti gnocchi került a tányérra. 10 perc alatt asztalra kehet varázsolni ezt a csodát és garantált a siker.
1 csomag elég 3 nem túl éhes, vagy 2 nagyon éhes embernek.

Hozzávalók

1 csomag gnocchi (50 dkg)

szósz

1 evőkanál extra szűz olíva
1 evőkanál liszt
15 dkg cheddar sajt
3-4 dkg camembert
k.b.2 dl tej
0,5 dl fehérbor
1 csipet őrölt chili
1 csipet só
1 t.k. díjoni mustár
2-3 dkg pörkölt dió
frissen őrölt bors

tálaláshoz

1 marék muskotályos szőlő
3 dkg pörkölt dió
5 dkg cheddar


Elkészítés

Tegyél fel egy fazék vizet forrni, ügyelj rá, hogy jó sós legyen.
Egy száraz serpenyőben piríts meg a diót.
Közben kezd el a szószt. Az olívából és lisztből készíts rántást. Folyamatos kevergetés közepette adagold hozzá a tejet ( mindig csak kicsit). Egy habverővel célszerű keverni, mert akkor biztos, hogy szép sima mártást kapsz.
Amikor már kezd egy mártásra emlékeztetni, akkor öntsd fel száraz fehérborral. Ízesítsd még leheletnyi chilivel, egy kis sóval, kevéske dijoni mustárral és frissen őrölt borssal. Hagyd kiforrni. Add hozzá a pörkölt dió egy részét.
A cheddar sajtot reszeld le, a camembert-et kockázd, majd keverd el a szószban. 
A felforrt vízben főzd ki  gnocchit.
Egy serpenyőben hevíts 1 evőkanál extra szűz olívát és ebbe szedd ki a megfőtt gnocchit.
Minden oldalát pirítsd át. Nem kell barnára, csak egy vékony kis sárgás réteget süss rá. 1-2 perc.
Majd önts rá a szószt, hagy összeforrni, ha sűrű, akkor egy kis főzőlével hígíthatod.
Azonnal tálald, gazdagon hintsd meg a maradék dióval, szeletelt friss szőlővel és reszelt sajttal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...