2017. június 24.

MÁKOS PALACSINTA RIBIZLIS RICOTTÁVAL TÖLTVE

mákos palacsinta ribizlis ricottával töltve

Semmi különös csak egyszerű palacsinta. A mák a tésztába került a tölteléke pedig ribizlis ricotta. 1 hónapja tobzódom a ribizliben, így kénytelen voltam megerőltetni a fantáziámat a felhasználását illetően. Aki nem szereti a ribizlit, meggyel vagy málnával próbálja ki.

Hozzávalók

palacsinta

30 dkg liszt
15 dkg mák
5 dkg porcukor
2 tojás
1 csipet só
1 e.k étolaj
1/2 citrom reszelt héja
2 dl tej
szóda 
étolaj a sütéshez

töltelék

50 dkg ricotta
1 dl görög joghurt 
30 dkg ribizli (lecukrozott)
2 e.k. méz
1 e.k. porcukor

porcukor a szóráshoz


Elkészítés

Az az igazság, hogy nem méricskéltem ki pontosan a palacsinta hozzávalóit. A lényeg, hogy egy klassz palacsintatésztát kell kikeverni, csak a liszt 1/3 részét darált mákkal kell helyettesíteni. A szokásosnál kicsivel nagyobbakat (én 28 centiseket) és vastagabbakat kell kisütni belőle és az sem árt, ha sűrűn olajozzuk a serpenyőt 2 palacsinta között.
A ribizlit szemezgesd le, majd cukrozd le és tedd a hűtőbe pár órára.
A ricottát keverd el a joghurttal, mézzel, cukorral és a lecukrozott ribizli felével.
Töltsd meg vele a palacsintákat, majd alaposan porcukrozd le a már betöltött palacsintákat és kínáld mellé a megmaradt cukros ribizlit.
Érdemes felkarikázva tálalni, mivel elég hatalmasak.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...