Ribizlis-kókuszos kevert koszorú |
A sok cseresznye után jöjjön megint egy kis ribizli :)
Ez egy roppant egyszerű minimál recept. Sima, kevert tészta, csak a liszt egy része kókuszreszelékkel van kiváltva és egy gyönyörűséges koszorúformában megsütve. Amikor felszolgálod, senki sem fogja azt gondolni, hogy csak 5 perc munkád volt vele.
Természetesen bármilyen zamatos gyümölcsből elkészíthető, vagy a kókusz mákra cserélhető.
Hozzávalók
4 tojás
20 dkg cukor
24 dkg liszt
6 dkg kókuszreszelék
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 t.k. kókuszaroma
20 dkg ribizli (lehet több is )
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A 4 tojást habosítsd ki a cukorral. Addig verd a tojásokat a géppel, amíg a duplájára nő a térfogata és szinte kifehéredik.
A lisztet keverd el a kókusszal és a sütőporral.
Keverd el a kihabosított tojásokkal.
Add hozzá a reszelt citromhéjat, csipet sót és a kókuszaromát és a ribizli 2/3 részét és óvatosan keverd el.
A koszorúformát olajozd ki, majd kanalazd bele a masszát, végül szórd meg a maradék ribizlivel, hintsd meg kevés cukorral és told a 175 fokos légkeveréses sütőbe. 35 percet süsd, de azért a tűpróba ajánlott.
Az elkészült sütit kicsit hagyd hűlni, majd borítsd ki egy tálra, gazdagon porcukrozd le a tetejét és díszítsd ribizlivel.
Jó étvágyat hozzá 😉
A 4 tojást habosítsd ki a cukorral. Addig verd a tojásokat a géppel, amíg a duplájára nő a térfogata és szinte kifehéredik.
A lisztet keverd el a kókusszal és a sütőporral.
Keverd el a kihabosított tojásokkal.
Add hozzá a reszelt citromhéjat, csipet sót és a kókuszaromát és a ribizli 2/3 részét és óvatosan keverd el.
A koszorúformát olajozd ki, majd kanalazd bele a masszát, végül szórd meg a maradék ribizlivel, hintsd meg kevés cukorral és told a 175 fokos légkeveréses sütőbe. 35 percet süsd, de azért a tűpróba ajánlott.
Az elkészült sütit kicsit hagyd hűlni, majd borítsd ki egy tálra, gazdagon porcukrozd le a tetejét és díszítsd ribizlivel.
Jó étvágyat hozzá 😉
ribizlis-kókuszos kevert koszorú |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése