2018. március 6.

SÁFRÁNYOS RIZSES CSIRKE

sáfrányos rizses csirke

Semmi extra, csak egy gyors ebéd. Persze, a sáfrány színe és zamata igazán fenségessé tette ezt a fogást, amit nem is sajnáltam belőle, elég bőkezűen mértem. 

Hozzávalók

30 dkg jázmin rizs
1 csirkemell
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
10 dkg mexikói keverék
2 gerezd fokhagyma
3 db. főtt tojás
2 csipet sáfrány (15-20 szál)
1 csipet chili pehely
1 k.k. rozmaring
1 k.k. oregánó
2 db. babérlevél
1 k.k. bors
só, ízlés szerint
7-8 dl zöldség vagy csirkealaplé
3 e.k. olíva
3-4 dkg vaj
friss petrezselyem

sáfrányos rizses csirke

Elkészítés

A megtisztított és apróra vágott hagymát az olíván dinszteld meg.
Add hozzá a babért, chilit és oregánót.
A csirkemellet kockázd fel és mehet az üveges hagymára.
Minden oldalán pirítsd át a húst.
Kezd el felöntögetni az alaplével.
Én ezt úgy csinálom, mintha rizottót készítenék, tehát 1 merőkanálnyi folyadék, amikor felissza a rizs, jöhet a következő.
Az első adag folyadék után add hozzá a mexikói keveréket és a zöldborsót, majd sózd meg és tedd bele a sáfrányt is.
A só mennyisége függ az alaplé sósságától, érdemes kóstolgatni.
17-18 perc elég a rizs elkészítéséhez.
Az elkészült rizshez keverd a hideg vajat.
Közben főzd meg a tojásokat.
A 2 megtisztított tojást reszeld az elkészült ételbe, keverd el, a maradékot pedig tálaláskor a tetejére szórd.
Ahogy elkészült, azonnal tálald és hintsd meg friss petrezselyemmel, a reszelt sajt is elfér rajta.


sáfrányos rizses csirke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...