grillezett ananász🍍 narancsos karamellel |
Tombol nálam a vitaminhiány, így tél vége felé, vagy tavasz elején. Úgy vártam már a márciust, mint a messiást, aztán tessék, szakad a hó és tombolnak a mínuszok. Ezért gondoltam egyet és grillre dobtam a gyümölcsöket, hogy ne csak a színűkkel melengessék a lelkünket, hanem a testet belülről is tüzeljék fel. Természetesen a tökéletes hatás érdekében egy kis Cayenne borsot is bevetettem.
Tökéletes ízorgia a végeredmény. Szerintem ez egy nagyszerű étel lett. Eredetileg desszertnek indult, de ebédként fogyasztottuk. A képen látható mennyiséggel tökéletesen jól laktam.
Hozzávalók
1 ananász🍍
1 hatalmas narancs v. 2 kisebb🍊
2 dkg kókusz chips
karamell
4 evőkanál cukor
0.5 dl víz
1 narancs leve
1 narancs reszelt héja
1 t.k. keményítő
1 k.k. narancsvirágvíz
tálaláshoz
pár bazsalikomlevél
1 e.k. vegyes citrushéj (narancs és citrom)
1-2 csipet Cayenne bors
grillezett ananász és narancs |
Elkészítés
Az ananászt és a narancsot tisztítsd meg. A narancsról vágd le a fehér részt, ne olyan felületesen, mint én.
Az ananászt🍍 hosszában vágd ketté, majd a feleket negyedeld fel, így kapsz 8 gerezdet. A középső kemény részt vágd le a cikkekről.
A narancsot karikázd fel.
Fogj egy grillserpenyőt vagy egy tapadás-menteset, hevítsd forróra, majd fektesd bele a narancsszeleteket. Mind a két oldalukat karamellízáld meg, majd tedd félre. Az ananászokat is fektesd a forró serpenyőbe és minden oldalról kapasd meg őket. Amikor elkészült tedd a narancs mellé.
Közben készítsd el az öntetet.
4 evőkanál cukrot 1 k.k. víz segítségével karamellízáld meg. Amikor szép borostyánszínt kap a cukor, facsard bele a narancslevet, reszeld bele a narancs héját és öntsd fel kevéske vízzel. Nagy lángon hagyd forrni, hogy koncentrálódjon a főzet. 1 t.k. keményítőt keverj el 1 evőkanál vízzel és add a karamellhez. Keverd el é hagyd 1 percet forrni. Tedd félre hűlni.
A kókuszcsipszet öntsd egy tapadásmentes serpenyőbe és enyhén pirítsd meg.
összeállítás
Fektess tányérra 2 karika narancsot, az ananászt tedd a narancsra,
Locsold meg a narancsos karamellel, majd szórd meg a pirított kókusszal.
A bazsalikomleveleket tekerd fel és hajszálvékonyan csíkozd.
Szórd meg az ételt a csíkozott bazsalikommal, majd hintsd meg a Cayenne borssal, de finoman és reszeld rá a héjakat.
3-4 adag jön ki ebből a mennyiségből, vagy 2 emberes.
grillezett ananász és narancs narancsos karamellel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése