Nagyon egyszerű és gyors ez a süti! A recept anyukámtól van. Ő vékonyabbra készíti és még melegen feltekeri. Én most leegyszerűsítettem a folyamatot. Legalább 12 perc telt el a kezdés és befejezés között. Szerintem a legideálisabb süti rohanó házi-tündérek számára. A hab a tortán, hogy még finom is! Azt ne kérdezzétek, meddig tartható el, mert 1 óránál többet még sosem tartózkodott a Föld nevű bolygón:) Nem nagy adag, nekem 18 db lapocska jött ki ebből az adagból.
Hozzávalók
3 tojás
12 dkg cukor
10-12 dkg liszt
ánizs
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük (nem kell túl keményre). A sárgát felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, miután alaposan elkevertük, jöhet a fehérje. Egyneművé kutyuljuk, majd egy kanál segítségével korongokat halmozunk belőle egy sütőpapírral bélelt lemezre. Elég híg a massza, ezért magától szétterül. Ánizzsal szórjuk meg és 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad kiszárítani, akkor jó, ha puha marad. Hagyjuk világosra, amikor a szélei picit sárgulni kezdenek azonnal vegyük ki. Már fogyaszthatjuk is! Ugye milyen gyors volt!
Tetszik, és nemcsak a gyorsasága, de a "kinézete" okán is! :) Nagyon guszta, igazán fincsi lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! Fincsi volt nagyon:)
TörlésNagyon klassz, nekem is nagyon tetszik:)Szeretem az ánizst, de inkább csak őrölten szoktam használni. De ez kipróbálós lesz:)
VálaszTörlésKöszönöm neked Trollanyu:) Én is imádom az ánizst. Nálunk mindig egész ánizzsal készül, de őrölttel is kipróbálható.
TörlésSziasztok! Mennyi ánizst tettetek bele?
VálaszTörlésÍzlés dolga, csak meg kell szórni, bátran :)
Törlésalig várom hogy kipróbáljam
VálaszTörlésSok sikert hozzá :)
Törlés