2012. október 24.

CITROMBAN PÁCOLT CSIRKECOMBOK SÁFRÁNYOS CITRUSOS RIZZSEL


Igazán üdítő, könnyed vacsi. Nálunk hatalmas sikert aratott. Igazán egyszerű és gyors.

Hozzávalók

2 kisebb csirkecimb / fő
2 citrom leve
1 citrom héja
oregánó
1 gerezd fokhagyma
2 ek olíva
cítrombors
2 csésze Basmati rizs
pici sáfrány


Elkészítés

A citromok levét nyomjuk egy tálba, öntsünk hozzá kevés olívát, reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, szórjunk bele oregánót és tegyük bele a combokat. Hagyjuk legalább 1 órát a pácban. Az idő leteltével vegyük ki a pácból, sózzuk, citrom- borsozzuk meg, tegyük  egy serpenyőbe, öntsük rá a páclevet és lefedve süssük meg. A végén fedő nélkül pirítsuk meg. A citrom nagyon szépen karamellizálódni fog.
A rizst készítsük el a szokásos módon, de a főzőlébe tegyünk egy csipet sáfrányt és reszeljünk bele 1 citrom héját.
Fogyasztáskor facsarjunk rá friss citromot!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...