2012. október 31.

TÖKÉLETES BANÁNOS PALACSINTA KÓKUSSZAL TÖLTVE ÉS JUHARSZIRUPPAL MEGLOCSOLVA


A banánok felhasználásért kiabáltak és ebből a nagy alkalomból készült ez a  szerintem tökéletes desszert. Mániám a banán, ananász kókusz és a karamell variálása, de most szerettem volna kicsit változtatni. Betti barátnőmtől kaptam egyenesen Kanadából juharszirupot. Tehát adva volt a banán és a szirup. Ez lett belőle.

Hozzávalók
palacsinta 12 db.

2 banán
kevés citromlé
1 tojás
1 kk vanília
4-5 ek liszt
1,5 ek cukor
1 tk sütőpor
1 dl tej 
1 csipet só

kókusztöltelék
10 dkg kókuszreszelék
1-2 dl víz
1 tubus sűrített tej
2 ek cukor
1 tk vanília

locsoláshoz
juharszirup


Elkészítés

A két banánt pürésítsük  a citromlével és keverjük habosra a tojással, cukorral, vaníliával. Ezt kézi mixerrel 1-2 perc alatt elérjük. Majd öntsük hozzá a tejet és kanalanként keverjük hozzá a lisztet, amit elkevertünk a sütőporral. Az a lényeg, hogy jól kikevert, levegős tésztát kapjunk, ami sűrűbb a mi palacsintáknál. Egy serpenyőt vékonyan kenjünk meg olajjal és 1 evőkanállal tegyünk bele a masszából. Hagyjuk szétterülni és lassú tűzön süssük aranybarnára.
A kókuszt áztassuk  kevés vízbe, legalább fél órát. Mindig pótoljuk kevés vízzel, ha felszívta. Azért áztatom be, hogy ne kelljen sokáig főzni. Adjuk hozzá a tubus sűrített tejet, cukrot és vaníliát és lassú tűzön főzzük. Óvatosan, mert ahogy sűrűsödik nagyon pöfög. Nekem 10 perc elég szokott lenni, csak vigyázzunk, ne adjunk sok vizet hozzá. Esetleg  mégis sok a lé, akkor egy kis keményítő csodákra képes. 
Én négyes tornyocskákat készítettem és alaposan lelocsoltam juharsziruppal.
Nem adtam túl sok cukrot a desszerthez, mert a szirup nagyon édes, és nem akartam, hogy túl tömény legyen. Így volt tökéletes, csodásan kijöttek az ízek. 

Jó étvágyat!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat