Ebben a saliban megtalálható minden finomság, ami szemünket és ízlelőbimbóinkat egyaránt lázba hozza. Remek kavalkád alakult ki a tányéron. Próbáljátok ki bátran! Pár szelet pirítóssal tökéletes volt egy laza ebédnek, de fogyasztható köretnek is egy grillezett hús mellé.
Hozzávalók
2 marék rukkola
2 marék madársaláta
1 hatalmas kemény körte
1 piros alma
pár szem szőlő
10 dkg pörkölt dió
20 dkg grillezhető sajt
1 cs petrezselyem
extra szűz olíva
passion gyümölcsecet( ha nincs, akkor v.m. balzsamecet)
1/2 citrom leve
tarka bors
Elkészítés
A diót pici olajon megpirítottam, a körtét felszeleteltem és a dió után 1-1 percig sütöttem mind a két oldalát. Egy nagy tálba tettem a zöldeket. Az almát felcsíkoztam és a tálba tettem, rászórtam a diót, majd a körte csíkokat. A sajtot felkockáztam, majd a serpenyőben aranybarnára pirítottam . A salátát leöntöttem olívával és a balzsamecettel és alaposan összekevertem. A forró sajtokat rátettem, majd a felaprított petrezselymet. Kevés citromot ráfacsartam, majd gazdagon borsot tekertem a tetejére. Tányérokra halmoztam és pirítóssal kínáltam.
Nyami, ez tényleg nagyon finom, ínyenc saláta:) Nagyon szeretem az ilyeneket, egy kis pirítóssal mennyei eledel:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Tényleg csodás volt addig az 5 percig, amíg tartott:)
VálaszTörlés