2012. október 11.

SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT CSIRKENYÁRSAK


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok nyársakat készíteni. Szinte mindent ráhúzhatunk, a hűtőben talált dolgok közül. A legfinomabb, ha faszénen sütjük, de egy serpenyő is csodásan megteszi. Az őszi hűvösebb délutánokon jól is esik begyújtani a faszénsütőt és melegedni mellette, mondjuk egy kis forralt bor társaságában. A végeredmény pedig szenzációs:) Mindenki kedvére variálhatja az összetevőket, én az itthon található alapanyagokból készítettem. Saját készítésű pitával paradicsom és reteksalátával tálaltam. Gyanús  hogy gyakran ismételni fogom:)

Hozzávalók 
8-10 db

25 dkg csirkemell
25 dkg csirkemáj
40 dkg koktélpari
10 dkg szeletelt bacon
1 padlizsán
kevés petrezselyem
1/2 dl szójaszósz (sötét)
1/2 dl olíva
4 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 kk bors
1 ek chili szósz
1/2 citrom leve
nyársak



Elkészítés

A mellett kockázzuk fel, én kb. 1,5 cm-s darabokat készítettem. A májat és a padlizsánt is hasonló méretre készítsük elő. A szójából, olívából, fokhagymából, oregánóból, chiliszószból, és borsból készítsünk el a pácot, és a csirkét és a padlizsánt 10-15 percig hagyjuk benne. A bacont vágjuk ketté. A nyársakra kezdjük el felhúzogatni csirke, máj, padlizsán, bacon, paradicsom ......ezt ismételgessük, amíg tart a nyárs. A félbe vágott bacon szeleteket én harmonikaszerűen összehajtottam és úgy tűztem fel.
A citrom levét csavarjuk egy tálkába, adjunk hozzá olívát és az aprított petrezselymet és egy gerezd reszelt fokhagymát. A sütés végén én ezzel szoktam bekenegetni a nyársakat.
15 perc alatt bőven elkészül, de én egy fazékkal le szoktam takarni sütés közben legalább 5 percre, mert úgy biztos, hogy a közepe is teljesen átsül. Faszénen, rostlapon, vagy egy vékonyan olajjal bekent serpenyőben süssük készre.
Friss kenyér, vagy pita illik hozzá. Egy finom salátát se felejtsünk el mellé kínálni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...