2012. október 11.

SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT CSIRKENYÁRSAK


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok nyársakat készíteni. Szinte mindent ráhúzhatunk, a hűtőben talált dolgok közül. A legfinomabb, ha faszénen sütjük, de egy serpenyő is csodásan megteszi. Az őszi hűvösebb délutánokon jól is esik begyújtani a faszénsütőt és melegedni mellette, mondjuk egy kis forralt bor társaságában. A végeredmény pedig szenzációs:) Mindenki kedvére variálhatja az összetevőket, én az itthon található alapanyagokból készítettem. Saját készítésű pitával paradicsom és reteksalátával tálaltam. Gyanús  hogy gyakran ismételni fogom:)

Hozzávalók 
8-10 db

25 dkg csirkemell
25 dkg csirkemáj
40 dkg koktélpari
10 dkg szeletelt bacon
1 padlizsán
kevés petrezselyem
1/2 dl szójaszósz (sötét)
1/2 dl olíva
4 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 kk bors
1 ek chili szósz
1/2 citrom leve
nyársak



Elkészítés

A mellett kockázzuk fel, én kb. 1,5 cm-s darabokat készítettem. A májat és a padlizsánt is hasonló méretre készítsük elő. A szójából, olívából, fokhagymából, oregánóból, chiliszószból, és borsból készítsünk el a pácot, és a csirkét és a padlizsánt 10-15 percig hagyjuk benne. A bacont vágjuk ketté. A nyársakra kezdjük el felhúzogatni csirke, máj, padlizsán, bacon, paradicsom ......ezt ismételgessük, amíg tart a nyárs. A félbe vágott bacon szeleteket én harmonikaszerűen összehajtottam és úgy tűztem fel.
A citrom levét csavarjuk egy tálkába, adjunk hozzá olívát és az aprított petrezselymet és egy gerezd reszelt fokhagymát. A sütés végén én ezzel szoktam bekenegetni a nyársakat.
15 perc alatt bőven elkészül, de én egy fazékkal le szoktam takarni sütés közben legalább 5 percre, mert úgy biztos, hogy a közepe is teljesen átsül. Faszénen, rostlapon, vagy egy vékonyan olajjal bekent serpenyőben süssük készre.
Friss kenyér, vagy pita illik hozzá. Egy finom salátát se felejtsünk el mellé kínálni.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...