2012. október 11.

ÉDES, CSÍPŐS, SAVANYÚ RETEKSALÁTA


Úgy érzem, hogy szegény jégcsap retek méltánytalanul a háttérbe szorul, pedig remek salátákat lehet készíteni belőle. Ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű sali:)

Hozzávalók

1 hatalmas jégcsapretek
2 chilipaprika
4 szál újhagyma v. 1/4 póré
1 cs. petrezselyem
1 ek édes chiliszósz
1 ek olíva
1 ek nyírfacukor
1 gerezd fokhagyma
2 ek fokhagymás ecet
1 kk bors
1/2 citrom leve
só 
víz


Elkészítés

A retket tisztítsuk meg és gyaluljuk vékony karikákra, mint az uborkát. Sózzuk le és hagyjuk fél órát állni, majd csavarjuk ki a levét és tegyük egy nagy tálba. Közben a chilit magozzuk ki és vágjuk nagyon apróra, és ugyanolyan apróra a pórét v. újhagymát is. Ecetből, vízből, nyírfacukorból, reszelt fokhagymából, édes chiliszószból és borsból készítsünk egy édeskés öntetet. Szórjuk hozzá a felaprított paprikát és hagymát és alaposan keverjük össze, majd öntsük a retekre. A petrezselymet aprítsuk fel, szórjuk ezt is a retekre, locsoljuk meg kevés extra szűz olívával és a fél citrom levével. Alaposan keverjük össze és a hűtőben hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Nagyon ízletes és ropogós salit kapunk. Szinte minden mellé fogyasztható, mint az uborkasaláta. Nem árt néha egy kis változatosság, főleg ha még egészséges is.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...