Igazán üdítő, könnyed vacsi. Nálunk hatalmas sikert aratott. Igazán egyszerű és gyors.
Hozzávalók
2 kisebb csirkecimb / fő
2 citrom leve
1 citrom héja
oregánó
1 gerezd fokhagyma
2 ek olíva
cítrombors
2 csésze Basmati rizs
só
pici sáfrány
Elkészítés
A citromok levét nyomjuk egy tálba, öntsünk hozzá kevés olívát, reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, szórjunk bele oregánót és tegyük bele a combokat. Hagyjuk legalább 1 órát a pácban. Az idő leteltével vegyük ki a pácból, sózzuk, citrom- borsozzuk meg, tegyük egy serpenyőbe, öntsük rá a páclevet és lefedve süssük meg. A végén fedő nélkül pirítsuk meg. A citrom nagyon szépen karamellizálódni fog.
A rizst készítsük el a szokásos módon, de a főzőlébe tegyünk egy csipet sáfrányt és reszeljünk bele 1 citrom héját.
Fogyasztáskor facsarjunk rá friss citromot!
Az a napsárga köret...Mindjárt elfeledteti a kint egyre zordabbra forduló időt! :)))
VálaszTörlésIgen, igen. Talán ezért kaptam kedvet egy ilyen nyáridéző étel elkészítéséhez. Jól jött volna egy kis napfény a képek készítéséhez.
TörlésFincsi lehet! :) Így, hogy pácolva is van, és a páccal együtt sül, még inkább átjárhatja a finom citromos íz! :)
VálaszTörlésIgen, jól jön ebben a ronda időben, ez a sok citrom:)
TörlésHatározottan az én ízlésem szerint készült:) Imádom az ilyeneket, citrom minden mennyiségben jöhet. A fotózással nekem is egyre nagyobb gondjaim vannak, mert mire fotóznék már sötét van és valahogy nem sikerülnek a benti képeim. A tél meg még csak most kezdődik, nagyon depresszív, mikor reggel 9 kor kezd világosodni és 4-kor már sötétedik.
VálaszTörlésGyönyörű helyen laksz, de a tél nagyon kemény lehet nálatok:(Örülök, hogy elnyerte tetszésedet ez a sok citromban úszkáló húsi:) A képekkel ugyan ez a problémám, a bentiek katasztrofálisak, a kintiek szintén:) Lehet, ha leesik a hó, az majd dob rajtuk:)
Törlés