2018. szeptember 1.

ŐSZIBARACK CHUTNEY


őszibarack chutney

Kiváló húsok és sajtok mellé. Bármely gyümölcs alkalmas chutney készítésére, nyugodtan lehet vele kísérletezni.
Most ilyen kis üvegcsékbe tettem, mert benéztem a hűtőbe és kiakadtam, mert tele van felbontott üvegekkel. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy mindenből teszek el ilyen picike adagokat is és akkor talán marad hely másnak is a hűtőszekrényben.


Hozzávalók

1 kg sárga húsú őszibarack🍑
1 kisebb fej fehér hagyma
1 csillagánizs
1 t.k. füstölt chipotle chili
2 e.k. fehér balzsamecetkrém
2 e.k. passion fruit ecet
1 e.k. szójaszósz
4 -5 e.k. nádcukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 ág friss rozmaring
1 k.k. őrölt bors
1 k.k. kurkuma
1/2 dl víz
1 t.k. keményítő

Elkészítés

A barackokat mosd meg, majd kockázd fel.
A hagymát, szintén tisztítsd és kockázd.
Tedd egy lábasba, reszeld rá a citromhéjat, facsard rá a levét, add hozzá a nádcukrot, a csillagánizst, a friss rozmaringot  és kezd el főzni.
Add hozzá a chili- t, az eceteket, kurkumát és a sósság kedvéért a szójaszószt.
Sajnos a szójaszósz elrontja a szép színét, akit ez zavar, hagyja ki és használjon sót.
15-20 percet főzzed kis lángon, majd tedd az aprítóba- de előtte vedd ki belőle az ánizst és a rozmaringágat - egy pillanatra kapcsold be, majd mehet vissza a lábasba. Tekerj rá frissen őrölt borsot.
A vizet keverd el a keményítővel, majd húzd be vele a főzetet.
Ekkor kóstold meg, még lehet az ízeken változtatni, ha gondolod.
Forrón töltsd csírátlanított üvegekbe, zárd le, fordítsd fejtetőre, hagyd így pár percet, majd dunsztold ki.
Ideális, gasztroajándéknak is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...