túrós csusza |
Gulyás után vajon mi következhet? Természetes, hogy túrós csusza. Ez is ritkán jut eszembe, de szerencsére most beugrott. Pedig annyira finom tud lenni, ha jól átforgatjuk a tésztát a szalonna zsírjában! Egyszerű, gyors és mindenki szereti.
Az étel alapanyagai
1/2 kg fodros nagy kocka
1/2 kg túró
1 tejföl
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg kockázott bacon
só
víz
A recept elkészítése
Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. A megfőtt tésztát leszűrjük és a szalonnát is. A tésztát a szalonna zsírjában átforgatjuk. Én ekkor is teszek rá tejfölt és kevés túrót, szerintem így lesz tökéletes. Miután alaposan összemelegítettük, tányérokra szedjük, bőséggel teszünk túrót és tejfölt a tetejére, a ropogós tepertővel gazdagon meghintjük és elfogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése