2012. augusztus 2.

TÚRÓS CSUSZA

túrós csusza

Gulyás után vajon mi következhet? Természetes, hogy túrós csusza. Ez is ritkán jut eszembe, de szerencsére most beugrott. Pedig annyira finom tud lenni, ha jól átforgatjuk a tésztát a szalonna zsírjában! Egyszerű, gyors és mindenki szereti.

Az étel alapanyagai

1/2 kg fodros nagy kocka
1/2 kg túró
1 tejföl
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg kockázott bacon
víz

A recept elkészítése

Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. A megfőtt tésztát leszűrjük és a szalonnát is. A tésztát a szalonna zsírjában átforgatjuk. Én ekkor is teszek rá tejfölt és kevés túrót, szerintem így lesz tökéletes. Miután alaposan összemelegítettük, tányérokra szedjük, bőséggel teszünk túrót és tejfölt a tetejére, a ropogós tepertővel gazdagon meghintjük és elfogyasztjuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat