A sok paradicsom, padlizsán, cukkini rendesen feladja a leckét. Szerencsére a friss fűszerek is rendesen kényeztetnek. Gyakran csak bepakolom őket egy sütőtálba és magában esszük, vagy köretként valami mellé. Nagyon, de nagyon finom, macera pedig nincs vele.
Hozzávalók
1 padlizsán
koktél paradicsomok
1 v. hagyma
1 sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2 rozmaring ág
bazsalikom
oregánó
kevés fehérbor
só, bors
3 babérlevél
extra szűz olíva
Elkészítés
A paradicsomokat egészben hagyjuk, a padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk. A répát karikázzuk, a hagymát szeleteljük és egy sütőtálba halmozzuk. A fűszerekkel összekeverjük, meglocsoljuk az olívával, ráöntjük a bort és 150 fokos sütőben 50-60 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése