2013. május 7.

KÓKUSZRIZS NARANCSOS KARAMELLEL


Tudom van már egy kókuszos rizs a blogon, de ez egy kicsit más.Nagyon finom volt az előző is, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy lehetne még fokozni az élvezeteket :) Szerintem ez a tökéletes verzió. 

Hozzávalók

40 dkg rizs
15 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál cukor (ízlésnek megfelelően)
1 k.k. vaníliakivonat
1/2 dl kókuszlikőr vagy szirup
k.b. 1 l. víz
1 cs. vaníliapuding
4 dl tej
10 dkg cukor
1 narancs
2,5 dl tejszín
kevés vaj
tejszínhab 
csokiöntet



A kókuszreszeléket én beáztattam előző nap egy fazék vízbe. Másnap a rizst átöblítettem és puhára főztem a  kókuszos vízben. 5-6 evőkanál cukorral édesítettem és kevés vaníliakivonattal és kókuszsziruppal ízesítettem.
A vaníliapudingból főztem egy kicsit hígabb pudingot és a langyosra hűlt rizzsel összekevertem. A hűtőben alaposan lehűtöttem.
A cukorból karamellt készítettem. Amikor szép barna színe volt egy evőkanál vajat hozzátettem, majd tejszínnel felöntöttem, amikor összeforrt levettem a tűzről. Reszelt narancshéjjal ízesítettem. Miközben hűlt gyakran kevergettem, majd ezt is a hűtőbe tettem. Tálalás előtt elektromos habverővel jó pár percig mixeltem, hogy szép krémes állaga legyen.
A narancs húsát gerezdekre vágtam és főzőedényben maradt kis karamellben lassú tűzön bevontam őket.
Tálaláskor a tálka aljára kanalaztam a karamellből, majd rászedtem a rizst. Tejszínhabbal díszítettem, amit szintén gazdagon meglocsoltam a karamellel, meghúztam csokiöntettel, egy gerezd narancsot a közepébe nyomtam és kevés grillázzsal megszórtam.
Isteni :)

  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...