2013. május 28.

HALÁSZLÉ BOGRÁCSBAN ELKÉSZÍTVE


Nagyon ritkán készítek ilyen finom halászlevet. Most viszont szerencsém volt az " Áldottjóember " folyamatos horgászásának az eredménye ez a remek bogrács. Igaz elég sokáig gyűjtögettem a halakat hozzá, de megérte. Annyira, de annyira finomra sikeredett!!
Én úgy szeretem, ha jó sűrű a leve, ami az alapos halpasszírozásnak köszönhető és nem a belefőzött krumplinak. Nos, ettől a folyamattól szívesen eltekintenék. Hárman csináltuk, mivel a paradicsompasszírozó elhalálozott igen hamar, még a folyamat elején, így maradt a fémszűrő lapos fakanállal felállás. Nem szeretném részletezni, de vicces volt ez a megoldás ekkora nagy mennyiségnél.
Szerintem ez az az étel, amire mindenkinek van saját, bevált receptje. Az én  mániám csak annyi, hogy legyen sok hal, bogrács és szabad tűz akkor elrontani sem lehet :)


Hozzávalók

4-5 kg hal,  vegyesen ponty, keszeg, amur
6 nagy fej vöröshagyma
3 db paprika

bors
pirospaprika bőséggel
Erős Pista
fokhagyma
5-6 hallé kocka
4-5 babérlevél
víz
halszeletek és belsőség a tálaláshoz


Elkészítés

A megtisztított halakat mossuk át alaposan. Vágjuk nagy darabokra.
A hagymákat kockázzuk fel és tegyük a bográcsba és zsíron vagy olajon dinszteljük meg. A paprikákat karikázzuk a hagymához, majd dobjuk hozzá a halakat.
Öntsük fel vízzel, sózzuk meg, dobjuk bele a babérleveleket és hagyjuk forrni. 1-2 órán át hagyjuk rotyogni, hogy a halak teljesen szétfőljenek. Paprikázzuk bőséggel, adjunk hozzá egy nagy kanál erőset, fokhagymát és borsot. Majd dobáljuk bele a halászlékockákat.
Érdemes kóstolgatni vagy kóstoltatni  és pótolni a sót v. az erőset.
Amikor késznek nyilvánítottuk, akkor vegyük le a tűzről és kezdődhet az utálatos passzírozás. Akinek van jobb módszere erre a nemes feladatra, azt szívesen meghallgatnám.
Tálaláskor forraljuk fel a levet és tegyük bele pár percre főzni a szeleteket és belsőséget. Nagyon hamar elkészül, vigyázzunk, hogy ne essenek szét. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...