2014. március 12.

SZIVÁRVÁNYOS TORTAKOSZORÚ CITROMMÁZZAL ÉS SZŐLŐVEL (Színes zebratorta)

Színes zebratorta koszorúformában

Megint elvetemült ötletem támadt. Lányom kis barátjának a névnapjára készítettem. Mivel a nem régiben készült szivárványos zebratortámnak ő volt a leglelkesebb fogyasztója, így nem volt kétséges, hogy valami hasonlóval lepjük meg. No, de én egy kísérletező nőszemély vagyok, és nem szeretem magamat ismételni, ezért teljesen átváltoztattam a tortát új formát, más színt és ízesítést kapott. A lányom nagyon morgott a formája miatt, de aztán beletörődött.
Szerintem a maga műfajában teljesen jó lett és a szeletek is gyorsan fogytak. Tiniknek nagyon bejön, annak ellenére, hogy nem  egy kalóriaszegény sütemény.

Hozzávalók

4 egész tojás
12 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl étolaj
1 kisebb doboz tejföl
1 dl tej
2 t.k. vaníliapaszta
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
2 t.k. sütőpor
ételfestékek
pár szem szőlő
1 citrom leve
20 dkg porcukorElkészítés

A 4 tojást verjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá az olajat, tejet, tejfölt, vaníliapasztát és reszeljük bele a héjakat.
A lisztet keverjük el a sütőporral és apránként adjuk a folyékony hozzávalókhoz.
Szedjük 4 kis tálba a masszát vagy annyifelé, ahány színt szeretnénk.
Egy szilikon koszorúformába öntsünk egy adagot az egyik színből úgy, hogy körbe érjen, majd a többivel is tegyük ezt. Addig ismételgetjük ezt a folyamatot, amíg tart a tészta.
Én tettem egy sor felezett szőlőt középre és egy sort a tetejére (ami baromság volt, mert az aljára kellett volna tennem, mert az alja lesz a teteje a süteménynek, ha elkészül) de nem sikerült úgy vágnom a szeleteket, hogy látszódjanak.
165 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt készült el nekem. (tűpróba!)
Az elkészült koszorút tegyük egy rácsra és hagyjuk hűlni, mert akkor jön ki szépen a formából és a mázazáshoz  is lehűlt sütire lesz szükség.
A már nem meleg koszorút borítsuk ki a formából, tegyük rácsra.
1 citrom levét keverjük el annyi porcukorral, hogy sűrű, de még lassan folyós mázat kapjunk és egy kanál segítségével csorgassuk a sütire.
Szőlővel és színes szórócukorral díszítettem.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...