2014. március 3.

MEDVEHAGYMÁS TÚRÓS POGÁCSA FETÁVAL

medvehagymás túrós pogácsa fetával
Végre, itt van újra a medvehagyma!
Van már a blogon rengeteg pogácsa, medvehagymás is, túrós is. Na, most ezt a kettőt ötvöztem és egy kis fetával felturbóztam és rengeteg medvehagymát adtam hozzá. Nagyon, de nagyon finom lett. A másik nagy előnye, hogy 30-35 perc alatt az asztalra varázsolhatjuk.

Hozzávalók

25 dkg liszt + 5 dkg
1/3 csomag sütőpor
25 dkg túró
25 dkg vaj
10 dkg medvehagyma
10 dkg feta
1 tojás
1,5 t.k. só
Olvasztott vaj a lekenéshez
10 dkg reszelt sajt a szóráshoz


Elkészítés

A medvehagymát aprítsuk fel.
A sütőporral elkevert lisztet és a vajat morzsoljuk el.
Adjuk hozzá a többi alapanyagot, a fetát morzsoljuk bele.
Gyúrjuk össze lisztezett deszkán a medvehagymával.
Gondolom a medvehagyma és a feta miatt kissé ragacsos lett a tésztám, ezért még adtam hozzá 4 deka lisztet és így tökéletes lett.
Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.
Nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra és szaggassuk ki.
A tetejét kenjük le olvasztott vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal és 185 fokra előmelegített sütőben süssük készre. 20-25 perc.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...