Enyhe túlzás receptnek nevezni ezt a posztot, de egy nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes kencét hozok most nektek.
Tart még a medvehagyma, így igyekszem sokféle ételbe belevarázsolni a rövidke szezonban.
Hozzávalók
20 dkg natúr sajtkrém
6 dkg medvehagyma
6 dkg pirított dió
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling
1 k.k. citrombors
1/4 k.k. füstölt paprika
Elkészítés
A krémsajtot borítsuk tálba. (Én kimérve szoktam venni )
A zöldeket vágjuk nagyon apróra egy éles késsel.
Borítsuk a sajtra, borsozzuk és egy kis füstölt paprikával bolondítsuk meg.
A diót pirítsuk meg és egy késsel vágjuk durvára, szórjuk meg vele a keveréket.
Remek pirítósra kenve primőr zöldségekkel, vagy mártogatósnak.
Pont a férjemnek való, de csak ha kihagyom a diót. :) Holnap piaci nap, megyek is hagymáért.
VálaszTörlésSzerintem imádni fogja :) Jó ez dió és füstölt paprika nélkül is :)
TörlésDe jó! Igazán izgalmas kence. Ne is mond, máris megéheztem...
VálaszTörlésKöszi, imádom a kencéket :)
TörlésAz egyszerű, de nagyszerű kategória, nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésBizony, nagyon finom :) Szeretem, ha valami 1 perc alatt elkészül :)
TörlésKiváló szendvicshez :) Fincsi lehet :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
Törlés