2014. március 16.

KOLBÁSZOS JUHTÚRÓS CSIRKERAGU MEDVEHAGYMÁS RIZZSEL


Könnyen, gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá sok alapanyag és mégis különleges, ízekben gazdag ételt tudunk az asztalra tenni. A lelke a finom házi sütnivaló kolbász és a medvehagyma.
Érdemes tenni vele egy kísérletet.

Hozzávalók

2 szál sütnivaló kolbász
1 csirkemellfilé
1 doboz tejföl
3 evőkanál juhtúró
2 evőkanál reszelt parmezán
1 csokor medvehagyma
2 szál újhagyma zöldje
25 dkg rizs
kevés szárított oregánó
bors
1 t.k. füstölt paprika
pici csilipehely
pici víz
2-3 e.k. étolaj

kolbászos juhtúrós csirkeragu medvehagymás rizzsel

 Elkészítés

A rizs elkészítésével kezdjük.
1 kanál olajon futtassuk meg a rizst, amikor kifehéredett öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, fedjük le és kevergetés nélkül pároljuk puhára. Amikor elkészült, fél csomag apróra vágott medvehagymával keverjük el.
A kolbászt nyomjuk ki a bélből és formázzunk apró golyókat belőle. 
Az elkészült golyókat kevés olajon süssük szép barnára.
Szedjük egy tálba a megsült kolbászkákat.
A csirkemellet csíkozzuk fel és a kolbász zsírjában pirítsuk készre. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg szárított oregánóval és füstölt paprikával, a csilipehely elhagyható, de pici csípősség jót tesz neki. Nagyon szép narancssárgás színt fog kapni az ételünk.
Amikor elkészült a csirke is, tegyük hozzá a szintén készre sült kolbászokat.
Egy doboz tejfölt keverjünk el fél deci vízzel és a juhtúróval és ezzel az öntettel öntsük fel a húsokat. Forraljuk össze, kevés reszelt parmezánnal dobjuk fel az ízét. Elég sűrű szószt kapunk forralás után, lehet pici vízzel még hígítani.
A medvehagyma másik felét és az újhagyma zöldjét szintén vágjuk apróra és keverjük a már elkészült raguba.
Tálaláskor egy kanál tejfölt kanalazzunk a ragura. Sajnos így elfelejtettem lefotózni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat