csicsókás, medvehagymás tócsni |
Szerintem finom, de nem arattam vele hatalmas sikert. Az állaga nagyon hasonlított az eredetire, az íze nem annyira. Pedig ez egy sokkal egészségesebb, kalóriaszegényebb változat, így nem adom fel újra az asztalra fogom tenni, kénytelenek lesznek hozzászokni.
Tejföllel és reszelt sajttal nagyon finom volt, érdemes tenni vele egy próbát.
Hozzávalók
1/2 kg csicsóka
1/2 csokor medvehagyma
3-4 evőkanál liszt (nálam zabliszt volt)
2 k.k. só
1 k.k. őrölt bors
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A csicsókát alaposan sikáljuk le. Én egy műanyag dörzsit használok erre a célra.
Reszeljük le- sokkal gyorsabb iramban barnul, mint a burgonya, nem kell megijedni tőle.
Adjuk hozzá a lisztet, sót, borsot és keverjük össze egy kanállal.
A liszt mennyisége változó lehet, de nem enged annyi levet, mint némely burgonya. Csak annyi liszt kell, amennyit felvesz.
A medvehagymát aprítsuk fel és keverjük a masszához.
Kevés olajat hevítsünk egy serpenyőben.
Kanállal adagoljuk bele a tócsnit, lapogassuk el és s süssük szép barnára.
Köretként, salátával vagy tejföllel és reszelt sajttal fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése