Még egy kis medvehagyma :) A gyerek már lázadásba tört ki ennél a kajánál, így vissza kell fognom magam medvehagymailag :)
A gombapaprikást nem hagyományosan ízesítettem, teljesen más irányba vittem a fűszerezését. Mindenkinek ízlett.
Hozzávalók
60 dkg gomba (csiperke)
1,5 dkg szárított vargánya
1,5 dkg szárított vargánya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor medvehagyma
2 t.k. füstölt paprika
1 t.k. szárított oregánó
1/2 t.k. bazsalikom
1/2 t.k. őrölt bors
1 csipet csilipehely
2-3 dl víz
2-3 dl víz
2 tojás
20 dkg liszt
kevés víz
1 k.k.só
medvehagyma (maroknyi)
Elkészítés
A megtisztított hagymát kockázzuk fel, a gombát pedig szeleteljük.
A vargányát forrázzuk le 2 dl forrásban lévő vízzel.
A vargányát forrázzuk le 2 dl forrásban lévő vízzel.
Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a gombát és az oregánót, sózzuk meg.
Addig hagyjuk amíg levet ereszt, majd elfövi.
A beáztatott vargányát vágjuk nagyon apróra, majd tegyük a megdinsztelődött gombára.
Fűszerezzük be, öntsük fel a vargánya áztatóvizével. (pótoljuk vízzel, ha nem lepi el a gombákat) Amikor forr, habarjuk be. Lisztet keverjük csomómentesre a tejföllel, majd hőkiegyenlítéssel adjuk a gombához. Forraljuk 2-3 percet, majd apróra vágott petrezselyemmel és medvehagymával koronázzuk meg.
A beáztatott vargányát vágjuk nagyon apróra, majd tegyük a megdinsztelődött gombára.
Fűszerezzük be, öntsük fel a vargánya áztatóvizével. (pótoljuk vízzel, ha nem lepi el a gombákat) Amikor forr, habarjuk be. Lisztet keverjük csomómentesre a tejföllel, majd hőkiegyenlítéssel adjuk a gombához. Forraljuk 2-3 percet, majd apróra vágott petrezselyemmel és medvehagymával koronázzuk meg.
Közben készítsük el a nokedlit. A 2 tojást keverjük el liszttel, vízzel és kevés sóval, majd fél csomag apróra vágott medvehagymával. (a szokásos módon készítsünk nokedlit, amihez medvehagymát keverünk.
Lobogó sós vízben főzzük készre.
Tejöllel meglocsolva és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ti aztán medvehagymát esztek medvehagymával:) Én nem tiltakoztam volna, nagyon finom lehet:)
VálaszTörlésTényleg egy kissé túlzásba estem a medvehagymát illetően :) Végül senki sem panaszkodott :)
VálaszTörlésKüldjél nekem egy tálkával légy szíves... :P
VálaszTörlésKüldöm neked Gabriella :) Indul :)
TörlésNálam is állandó a brummogás, hiába, rövid a szezon... ;-)
VálaszTörlésAkkor kibrummogjuk magunkat az idén :)
TörlésMesteri ebéd! Legközelebb ha veszek medvehagymát, biztos teszek a nokedlibe... Nagyon tetszik!
VálaszTörlésSzerintem imádni fogod, nagyon finom bele :)
TörlésLátom tobzódtok a medvehagymában:-) Én nem lázadnék...
VálaszTörlésNagyon szépre alkottad meg ezt az ételt is, meg persze finomra. A gombapaprikás nálunk is nagy kedvenc, a héten is ettünk, csakhogy puliszkával.
Köszönöm szépen Gerdi :) Képzeld a puliszkával már 2 x is próbálkoztam, de nem ették :(
VálaszTörlésNekem tetszik a gombapaprikás ezzel az ízesítéssel is, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka :) Minden előzetes morgolódás ellenére gyorsan fogyott. Szerintem is nagyon finom volt :)
TörlésMaradt még egy picike számomra? Nagyon guszta! Tetszik az egész, úgy ahogy van! :)
VálaszTörlésFinom is volt :) Örülök, hogy tetszik neked Csigabige, máris küldöm :)
Törlés