Nem volt kedvem nagy főzőcskézéshez, de mégis valami meleg, ropogtatni valóra vágytam. Beugrott, hogy tócsnit kéne sütni :) sok-sok tejföllel én imádom. Lereszeltem a krumplit és akkor jöttem rá, hogy nincs itthon fokhagyma. Vásárolni nem volt időm és tanácstalanul nézegettem a lereszelt krumplit. Kikotortam a hűtőt és bacon kockákat leltem benne, amit bele is zúdítottam a reszelékbe. Valami még kellett bele és akkor láttam meg a snidlinget a párkányon ... Szóval a fokhagyma hiánya szülte, de egészen jó lett így is.
Hozzávalók
1 kg burgonya
15-20 dkg kockázott bacon
2 csokor snidling
só
bors
picike csili
liszt
kevés olaj a sütéshez
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a kockázott bacon-t és a felaprított snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, pici csilipehellyel is dobjuk fel és pár evőkanál liszttel keverjük el. Nehéz a liszt mennyiségét meghatározni, de nem kell túl sok, csak annyi, hogy összetapassza a masszát.
Izzítsuk be a sparheltet, annak hiányában egy teflon serpenyőt. 1 evőkanál olajat tegyünk az aljára és egy nagy evőkanál keveréket alaposan lapítsunk el rajta. Süssük ropogós aranybarnára.
Tejfölt keverjük el pici sóval, borssal és snidlinggel és ezzel megkenegetve fogyasszuk.
A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a kockázott bacon-t és a felaprított snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, pici csilipehellyel is dobjuk fel és pár evőkanál liszttel keverjük el. Nehéz a liszt mennyiségét meghatározni, de nem kell túl sok, csak annyi, hogy összetapassza a masszát.
Izzítsuk be a sparheltet, annak hiányában egy teflon serpenyőt. 1 evőkanál olajat tegyünk az aljára és egy nagy evőkanál keveréket alaposan lapítsunk el rajta. Süssük ropogós aranybarnára.
Tejfölt keverjük el pici sóval, borssal és snidlinggel és ezzel megkenegetve fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése