2017. február 5.

KRÉMES RED VELVET MUFFIN


töltött red velvet muffin


Valószínű, hogy van egy kis kattanásom a red velvet desszertekre, mert már számos formában elkészítettem. Volt torta, palacsinta, brownie, keksz..., aztán most megszületett a muffin is.
Lehet utálni, mert ételfestéket tartalmaz és amerikai, de szerintem gyönyörűséges a megjelenése, finom (ha jól készíti el az ember) és olyan ünnepi. Egy partin ezeket a szépségeket elővillantva hatalmas sikereket zsebelhetünk be.
Valentin napra is a legmegfelelőbb választás a red velvet. Aztán a Valentin napot is lehet utálni, de felesleges. Ha akarod tartod, ha nem akarod nem tarod, attól még ez a nap létezik és ha olyan szerencsés vagy, hogy megtaláltad életed nagy szerelmét, akkor az megérdemli az ünneplést.


Hozzávalók

muffin 
12 db.

25 dkg liszt
2 tojás
1 dl étolaj
1,7 dl joghurt
15 dkg cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magja
1,5 e.k. kakaó
1 csipet só
1 t.k. sütőpor
1 k.k. szódabikarbóna
piros ételfesték gél vagy por

krém

35 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
1 habfixáló
1 zselatin fix
1/2 vaníliarúd kikapart magja
10 dkg porcukor
1/2 narancs vagy 1 lime reszelt héja




Elkészítés

Vegyél elő két tálat.
Az egyikbe szitáld bele a lisztet, a kakaót, sütőport és szódabikarbónát és sót.
A másikba töltsd a joghurtot, az olajat és üsd bele a tojásokat, majd alaposan keverd el, ízesítsd a vaníliával.
Az ételfestéket is add a joghurtos keverékhez. A folyékony festék nem jó hozzá, mert sosem lesz szép színe, maximum irdatlan mennyiségtől. Ezért por vagy gélfestéket kell használni, és ezekből minimális mennyiség elég.
Robotgéppel keverd össze a két tál tartalmát, de ne keverd túl, ahogy elkeveredtek az alapanyagok, azonnal hagyd abba.
A muffin sütőbe helyezzél el 12 kapszlit, majd 3/4-ig töltsd meg a masszával.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, tedd be a tepsit a forró sütőbe. Amikor látod, hogy felemelkedtek a sütik, akkor vedd vissza 150 fokra a hőmérsékletet. 25 perc alatt átsül, tűpróba ajánlott.
Az elkészült muffin-okat hagyd teljesen kihűlni.
A krémet készítsd el közben.
A hideg tejszínt verd kemény habbá a habfixálóval és az expressz zselatinnal.
A szoba-hőmérsékletű krémsajtot keverd simára a porcukorral, vaníliával és a lime vagy narancs héjával, végül a felvert tejszínhabbal.
Az elkészült krémet tedd habzsákba, amelyre egy vastag csillagcsövet illesztettél.


A muffin-ok tetejét vágd egyenesre egy éles késsel, majd fúrj egy lyukat mindegyik sütibe.
A lyukakba nyomjál krémet, majd a tetejét is díszítsd fel  a krémmel.
A lyukakból kivett tésztát morzsold díszítésként a sütik tetejére.


red velvet muffin belülről 

red velvet muffin 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...