2017. február 3.

RAKOTT TÚRÓS PALACSINTA SOK BARACKKAL ÉS VANÍLIÁVAL

bécsi túrós palacsinta barackkal és vaníliával

Hetek óta szembe jön velem a neten a bécsi túrós palacsinta receptje, gondoltam, ha ez annyira finom, akkor  kénytelen vagyok én is elkészíteni a saját verziómat. Az ilyen desszertekhez nekem mindig szükségeltetik valami gyümölcs, a túróhoz pedig isteni az őszibarack, így adta magát a dolog.
Természetesen aki szereti a mazsolát, készítse azzal, hisz az eredeti recept szerint az való bele.
Elkészült és jelentem finom, érdemes tenni vele egy próbát, bár azért van vele egy kis munka.

Hozzávalók

töltelék

50 dkg túró
3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál tejföl
3 tojás
1 citrom reszelt héja🍋
1 t.k. vaníliakivonat (vagy 1 rúd kikapart magja)
6 dkg vaj
5 db. őszibarack (befőtt)🍑

10 db palacsinta

öntet

2 tojás
1 t.k. vaníliakivonat
2-3 e.k. cukor
1 k.k. vaníliakivonat
1,5 dl tej

porcukor a szóráshoz és barack a tálaláshoz



Elkészítés

A szokásos módon süssél 10 palacsintát, csak egy kis vaníliával ízesítsd még.
A túrót törd össze egy tálban a tejföl segítségével.
A vajat olvaszd fel.
A tojásikat válaszd ketté.
A fehérjéből verj kemény habot, a sárgákat a cukorral keverd ki.
A cukros tojást ad a túróhoz, majd ízesítsd vaníliával és reszelt citromhéjjal és az olvasztott vajjal.
A barackokat kockázd fel és azt is keverd a töltelékhez, majd óvatosan a felvert fehérjéket is keverd hozzá.
A szokásos módon tekerd fel a palacsintákat és vágd ketté őket.
Egy tűzálló tálat vajaz ki.
Sorakoztasd bele a felezett palacsintákat.
Egy tálba üsd fel a 2 tojást, a cukorral keverd simára, ízesítsd ezt is vaníliával, majd öntsd fel a tejjel, alaposan elegyítsd, majd zúdítsd a palacsintákra.
A sütőt melegítsd elő 180 fok, légkeverésre és told a forró sütőbe a palacsintát.
15 perced süssed.
Az elkészült palacsintát porcukorral szórd be, és barackgerezdekkel tálald.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...