2017. március 26.

SAJTTAL TÖLTÖTT ZÖLDSÉGES FASÍRT MEDVEHAGYMÁS TÖRTBURGONYÁVAL

sajttal töltött medvehagymás fasírt panko morzsában forgatva, medvehagymás törtburgonyával

Semmi extra, csak egyszerűen finom. 
A fasírtot szinte mindenki szereti, de nem árt néha feldobni. Gyorsan elkészül, olcsó és biztos a siker vele.
A közepébe füstölt sajt került, ami melegen ínycsiklandóan kifolyik, amikor kettévágjuk. A húsmasszába pedig medvehagyma és kápia paprika került, majd panko morzsába forgattam, hogy jó ropogós kérge legyen. Aztán, hogy a medvehagymaszezont alaposan kihasználjam a burgonya köretbe is bőséggel került belőle. Nagyon finom lett a végeredmény, senki sem panaszkodott.


Hozzávalók

medvehagymás fasírt

60 dkg sertés darált lapocka (vagy fele marha)
1 tojás
3 áztatott zsemle
1,5 t.k. só
1 t.k. kömény
1 e.k. chili szósz
1 t.k. majoránna
1 t.k. kömény
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. fekete bors
1 kápia paprika
1/2 köteg medvehagyma
3 gerezd fokhagyma
1 bögrényi panko morzsa

Olaj a sütéshez

medvehagymás törtburgonya

1 kg burgonya
1-1,5 dl víz
1/2 dl olíva
1/2 köteg medvehagyma
1 t.k. oregánó
2 t.k só


Elkészítés

Áztasd vízbe a zsömléket.
Egy tálba tedd a darált húst.
Add hozzá a tojást és a kifacsart, áztatott zsömléket.
A medvehagymát vágd apróra, a kápia paprikát szintén parányi kockákra, add a húshoz, majd a fűszereket és a tojást is.
Gyúrd egyneművé.
A sajtot kockázd fel, 1.5 centis kockákra.
Végy a kezedbe egy adag masszát, formázzál kis fészket belőle és dugd a közepébe a sajtkockát, majd nedves kézzel alakítsd gombóccá, ügyelve arra, hogy a sajt középtájon maradjon.
Az elkészült gombócokat, forgasd panko morzsába, majd bő olajban süsd szép barnára. 
A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy ne maradjon felesleges olaj rajta.
A burgonyát hámozd meg, majd vágd karikára.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőbe önts vizet és olajat, majd borítsd rá a burgonyát. Sózd meg és szórj rá egy kis oregánót. Amikor felforr, tégy az edény tetejére egy fedőt, vedd kicsire a lángot és hagyd puhulni.
Időnként nézz rá. Mindig burgonya függő, hogy mennyi idő alatt puhul meg. Ha gyorsan puhuló fajta a krumpli, akkor elég lesz alá az 1 dl víz, ha nem, akkor pótolni kell majd.
Amikor félig puha, akkor add hozzá a felaprított medvehagymát. Keverd el, és fedő alatt párold még 3 percet.
Majd vedd le a fedőt és nagy lángon hagyd picit sülni. Akkor jó, ha nem marad alatta víz és az olajon elkezd pirulni.

Ilyen esetben én sosem főzöm meg külön a krumplit, mert sokkal finomabb lesz a végeredmény ezzel a módszerrel, sőt egy plusz edény mosogatását is megúszom.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat