rózsás levendulalimonádé |
Sokat kísérletezem a levendulával, mert nem egyszerű eltalálni az arányokat. Isteni finom és rengeteg desszertet meg lehet vele bolondítani, de van egy pont, amikor kellemetlen pacsulivá válik. Nos, ezt a pontot sosem szabad elérni. A levendulára nagyon igaz a mondás, hogy a kevesebb, néha több. Ezért ötvöztem a rózsával. A levendula íze dominál, de egyáltalán nem tolakodó, tényleg szenzációsan finom lett ez a hűsítő limonádé.
Ez most nem nagy adag és nem is télire készült, ezért nem dunsztoltam, csak a hűtőben tárolom, így bármikor készülhet belőle limonádé. Majd hozom az eltevős receptet is.
Hozzávalók
szörp
1 l. víz
80 dkg cukor
1 nagy bögre illatos rózsaszirom
1 kisebb maréknyi levendulavirág
1 t.k. citromsav
limonádé
szörp
víz
jég
friss rózsaszírmok
citromkarika
levendulavirág
friss málna
mentalevél
Elkészítés
Először is szerezd be a vegyszermentes illatos rózsaszirmokat és levendulákat.
A levenduláról csipked le az apró virágokat.
Egy tiszta lábasba öntsd a vizet, cukrot és a citromsavat és forrald össze. Pár perc forralás után zárd el a tüzet alatta.
A forró főzetbe borítsd bele a virágokat és tégy rá egy fedőt.
Hagyd állni 4-5 órát, majd szűrd le.
A főzetet öntsd egy kancsóba, vagy egy üvegbe és a hűtőben tárold.
A limonádéhoz tégy sok jeget a pohárba, dobálj bele szirmokat, levendulavirágokat, citromkarikát, mentalevelet és pár szem friss málnát, majd öntsd fel félig a sziruppal, végül vízzel vagy szódával. Vodkával is lehet még csavarni rajta.
rózsás levendulalimonádé |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése