2018. június 17.

MÁLNÁS KEVERT SÜTEMÉNY

málnás-joghurtos kevert süti

Hála a jó égnek, a málna termésemre sem lehet egy rossz szavam sem. 
Minden reggelemet a málnabokroknál indítom. Miután telefaltam magam a málnával, utána kezdődhet a nap.
Most egy szokásos kevert sütiben végezte ez a finomság.
Csak azt tudom ajánlani, hogy feltétlenül próbáljátok ki.
Ági és Andi barátnőimnek is nagyon ízlett. Remélem, hogy nem csak udvariaskodtak 😛


Hozzávalók

4 db. tojás
15 dkg cukor
26 dkg liszt
2 dl görög joghurt
1 dl étolaj
1/2 vanílarúd
1 citrom reszelt héja
1/2 cs. sütőpor
1 t.k. szódabikarbóna
35-40 dkg málna

Elkészítés

A négy tojást üsd fel egy nagyobb tálba. Add hozzá a vanília kikapart magjait és a 15 dkg cukrot. (több cukrot is lehet hozzátenni, ha valaki édesebben szereti)
Elektromos habverővel verd kifehéredésig. Amikor könnyed, habos és legalább a duplája a térfogata, akkor jó.
Öntsd hozzá a joghurtot és az étolajat. Keverd el. 
Reszeld hozzá a citromhéjat és szitáld bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.
Megint óvatos keverés jön, majd legvégül zúdítsd bele a málnát és azt is óvatosan keverd el a masszában.
Közben a sütőt melegítsd elő 170 fok légkeverésre.
Egy közepes tepsit bélelj ki benedvesített és összegyűrt sütőpapírral úgy, hogy túllógjon.
 Told a sütit a sütőbe és 15 perc után vedd vissza a hőmérsékletet 160 fokra és k.b. 35 perc alatt elkészül. A tűpróba ajánlott.

málnás kevert süti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...