pácolt csirkemell spárgával és újkrumplival |
Ez is elég egyszerűen és gyorsan összedobható étel. Gyakran készítek ilyen gyors vacsorákat, mert mindig sikere van.
Hozzávalók
1 kg újkrumpli
2-3 e.k. étolaj
1 hatalmas csokor petrezselyem
só
bors
✤
1 nagy csirkemell
1 kis pohár joghurt
1 k.k. Cayenne bors
1 e.k. dijoni mustár
3 e.k. édes chili szósz
1 gerezd fokhagyma
só
bors
✤
1 köteg zöld spárga
2 e.k. vaj
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 e.k. szezámmag ( fehér és fekete)
csipetnyi chili
Elkészítés
A burgonyát mosd meg, vágd fel fél centis karikákra.
Egy tapadásmentes lábasban hevítsd fel az olajat és borítsd bele a burgonyát.
Alaposan keverd össze, sózd meg, majd helyezd rá a fedőt, a lángot vedd kicsire alatta és hagyd teljesen megpuhulni. Amikor kész, szórd rá a felaprított petrezselymet és nagy lángon kissé pirítsd le. Végül borsozd.
A csirkemellből vágj 1 cm vastag szeleteket.
A joghurtot, mustárt, chili szószt, Cayenne borsot és a reszelt fokhagymát keverd össze és ebbe helyezd el a csirkeszeleteket. Hagyd benne pácolódni legalább fél órát.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A pácolt húst sózd meg, majd hirtelen süsd meg.
Egy kis serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot.
Egy másik serpenyőben a vajat forrósítsd fel. Dobd rá a spárgákat, 1- 2 percig pirítsd benne, majd ízesítsd borssal és picike chili-vel és a reszelt citromhéjjal, majd facsard rá a citromlevet. Végül szórd meg a szezámmaggal.
Amíg puhul a krumpli, azalatt bőven elkészül a csirke és a spárga is. 30 perc alatt tálalható a vacsora.
pácolt csirkemell spárgával és újkrumplival |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése