húsos csónakok |
Mivel a bolti leveles tészta, igencsak jó barátom naná, hogy hozzá fordultam most is.
Remek döntés volt és kíváló étel étel kerekedett belőle.
Tulajdonképpen egy bolognai ragut kanalaztam a tészta tetejére, szeletelt paradicsomkarikák, sajt és friss bazsalikom koronázta. Forró sütőben kis olíva segítségével ropogósra sütöttem.
Hozzávalók
8 db. csónakhoz
2 cs. friss leveles tészta ( 50 dkg)
60 dkg sertés-marha darálthús
1 nagy fej v. hagyma
1 l. passata
1 tv. paprika
1 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 t.k. szárított bazsalikom
1 k.k. őrölt bors
1 k.k. oregánó
1 k.k. rozmaring
1 k.k. római kömény
1 k.k. chili
só
1 t.k. cukor
1 tojás a lekenéshez
2 paradicsom
sajtok, mozzarella, cheddar
kevés extra szűz olíva
friss bazsalikom a szóráshoz
Elkészítés
A húst pirítsd le egy tapadásmentes serpenyőben.
Add hozzá a tisztított, apróra vágott hagymát, majd a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot.
Keverd el, majd mehetnek bele a fűszerek.
Rövid pirítás után, öntsd fel a paradicsommal ás főzd sűrűre a szószt.
Sózd, kicsi cukorral édesítsd és el is készült.
A leveles tésztákat csomagold ki, terítsd ki és vágd őket 4-4 hosszú csíkra.
A sütőt melegítsd elő 180 fok légkeverésre.
Aki nem biztos a sütőjében, vagy nem légkeveréses a sütője, nyugodtan süsse elő 10 percet a tésztacsónakokat. Én nem bajlódtam ezzel, a már betöltött csónakokat sütöttem csak meg.
A tésztacsíkok két végét sodord meg és nyomkod össze, hogy megkapd ezt a formát.
A sütőlapokra fektess sütőpapírt.
A csónakokat helyezd rá, kend meg a raguval, szeletelt paradicsomokat pakolj rá, majd gazdagon halmozd rá a sajtokat. Locsold meg olívával, a tészta széleit kend le a felvert tojással és told a forró sütőbe és k.b. 25 perc alatt süssed ropogósra.
Friss bazsalikommal hintsd meg az elkészült ételt.
Salátával és chili szósszal isteni finom.
húsos csónakok |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése