2013. április 24.

MEDVEHAGYMA PESTOBAN PÁCOLT FETA

 

Képzeljétek megérkezett a szervizből a telefonom. Igaz nagyon okos volt amikor bevittem és nagyon bután hoztam el, az összes számom és adatom elveszett belőle, de legalább újra tudok fényképezni :) Hallejujja!
Ígérem, hogy ezzel a recepttel befejezem a medvehagyma őrületemet, de ezt a finomságot még meg kell osztanom veletek. Hihetetlen egyszerű, de annál finomabb. Este egy pohár borocska mellé tökéletes csipegetni való, vagy egy salátát feldobni vele sem utolsó.
Direkt nem írok mennyiségeket, mert annyi sajtból készítjük amennyiből akarjuk.

Hozzávalók

 Fetasajt
Olívabogyó
Medvehagyma pesto
Snidling
Oregánó
Csilipehely
Olívaolaj


A recept elkészítése

A fetát kockázzuk fel. Tegyük üvegbe némi olajbogyó kíséretében. 2 nagy evőkanál medvehagyma pestot keverjünk el apróra vágott snidlinggel, 1 k.k csilipehellyel és 1 kanál oregánóval. Ezt a keveréket tegyük a fetára, majd öntsük fel annyi olívával amennyi ellepi. Természetesen lehet más fűszerekkel is ízesíteni. Tegyük legalább 3 napra a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat hozzá :)


8 megjegyzés:

  1. De jól néz ki is milyen íze lehet:) Szoktam én is sajtokat pácolni, nagyon finomak, na meg sajtból sosem elég.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz Trollanyu, sajtból sosem elég :) Nagyon isteni lett, most eszegetem - készítek is még egy adagot :)

      Törlés
  2. Imádom a fetát, így pedig még inkább tudnám imádni, csodás íze lehet! :) Irány újra a zöldséges! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarom magam fényezni, de ez telitalálat volt :) Megint készítettem egy adagot:)

      Törlés
    2. Nyugodtan büszkélkedhetsz, tényleg nagyon jól hangzik! :) És nézz be hozzám légyszíves, szeretnélek meglepni valamivel! :)

      Törlés
    3. Akkor szaladok hozzád Hankka :)))

      Törlés
  3. Hogy mi mindenre jó a medvehagyma!
    Nálunk már medvehagyma van medvehagymával...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is Marisz, medvehagymát eszünk medvehagymával :)A család már lázad, így be kell fejeznem a medvehagyma kísérleteket :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...