2013. április 18.

MEDVEHAGYMÁS BURGONYÁS POGÁCSA


Az idén már harmadszor készül nálunk ez a finomság, de gép hiányában nem tudtam bejegyzést írni róla. Ezek a satnya minőségű fotók végül egy kölcsön masinával készültek. Gondoltam megírom a bejegyzést, mert félek, hogy mire a szervizből kikerül a gépem, addigra lemegy a medvehagyma szezon. Alkalomadtán majd lecserélem a képeket.

Hozzávalók

40 dkg burgonya
30-40 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 e.k. cukor
2 t.k. só
15 dkg reszelt sajt
6-8 dkg vaj



Elkészítés

A burgonyát főzzük meg héjastól. 
Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben.
A megfőtt, kissé lehűlt burgonyát hámozzuk meg, majd törjük össze. 
Adjuk hozzá a liszt felét és a felfutott élesztőt. Sózzuk meg és alaposan keverjük össze. A lisztet kis adagonként adagolva  hozzá, gyúrjuk össze.
A medvehagymát aprítsuk fel és gyúrjuk a tésztához.
 Amikor már formázható a tészta és nem ragacsos takarjuk le és hagyjuk fél órát pihenni.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, lapogassuk el, és szaggassunk kis pogácsákat belőle. Én mini pogigat szaggattam, mert azokat jobban szeretjük és 2 és fél tepsi lett belőle. 
Tegyük sütőpapírral takart sütőlemezre.
Olvasztott vajjal kenjük le a tetejüket és gazdagon hintsük meg reszelt sajttal.
200 fokos sütőben 15 perc alatt megsül.
Én a tészta felét apróra kockázott és zsírjára pirított kolbásszal dúsítottam. Nagyon finom volt a medvehagyma és kolbász együtt.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat