Az idén már harmadszor készül nálunk ez a finomság, de gép hiányában nem tudtam bejegyzést írni róla. Ezek a satnya minőségű fotók végül egy kölcsön masinával készültek. Gondoltam megírom a bejegyzést, mert félek, hogy mire a szervizből kikerül a gépem, addigra lemegy a medvehagyma szezon. Alkalomadtán majd lecserélem a képeket.
Hozzávalók
40 dkg burgonya
30-40 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 e.k. cukor
2 t.k. só
15 dkg reszelt sajt
6-8 dkg vaj
A burgonyát főzzük meg héjastól.
Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben.
A megfőtt, kissé lehűlt burgonyát hámozzuk meg, majd törjük össze.
Adjuk hozzá a liszt felét és a felfutott élesztőt. Sózzuk meg és alaposan keverjük össze. A lisztet kis adagonként adagolva hozzá, gyúrjuk össze.
A medvehagymát aprítsuk fel és gyúrjuk a tésztához.
Amikor már formázható a tészta és nem ragacsos takarjuk le és hagyjuk fél órát pihenni.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, lapogassuk el, és szaggassunk kis pogácsákat belőle. Én mini pogigat szaggattam, mert azokat jobban szeretjük és 2 és fél tepsi lett belőle.
Tegyük sütőpapírral takart sütőlemezre.
Olvasztott vajjal kenjük le a tetejüket és gazdagon hintsük meg reszelt sajttal.
200 fokos sütőben 15 perc alatt megsül.
Én a tészta felét apróra kockázott és zsírjára pirított kolbásszal dúsítottam. Nagyon finom volt a medvehagyma és kolbász együtt.
Az én Pavlovi-reflexem ezekkel a képekkel is működik....;-)))
VálaszTörlésAkkor igencsak jól működhet a reflexed Zsuzsa, mert valami katasztrófa az összes kép, köze sincs a valósághoz:( Pedig hihetetlen finom volt!
TörlésÉn el tudom képzelni milyenek voltak valójában, isteni finom lehet, főleg, hogy már harmadszor sütöd:) Minden blogon medvehagyma hegyek vannak, kár, hogy most éppen nem megyek haza.
VálaszTörlésIgen Trollanyu így igaz, nem győzöm sütni. De tényleg mindenhol a medvehagyma a főszereplő. Én még egy receptet felteszek, aztán befejeztem a medvehagymázást. Kéne küldeni neked 1-2 tövet, hátha megmaradna nálatok is.
TörlésNem olyan rosszak ezek a fotók! A pogácsáid pedig biztos nagyon finomak!
VálaszTörlésKöszi Marisz:) Bizony, finomak voltak. De annyira, hogy ma megint készül:)
TörlésAzért átjönnek ám így is a képeken, hogy mennyire finomak lehettek! :) Mentem a receptet, a burgonyás pogácsát nagyon szeretem/szeretjük, a plusz medvehagymával is isteni lehet! :)
VálaszTörlésBocsi, természetesen nem átjönnek (bár átjönnének :), hanem átjön! :)
TörlésÁt is mehetnek, nem bánom :))) Tényleg finom, most bacon kockákat pirítottam bele, úgy is isteni volt!
Törlés