Ez a tészta a maradékhasznosítás jegyében Éva ( Takarékos konyha) játékára készült. Azt kérte, hogy küldjünk a Szeretem a tésztát játékára olyan receptet, ami olcsó, finom és egyszerű. Nos, ez egy pont ilyen kaja. Nálam mindig ez lesz a sonka maradványaiból, mert nagyon szeretem. Arról nem is beszélve, hogy pikkpakk elkészül.
(Sajnos tartanak még a fotózással kapcsolatos problémáim.)
Hozzávalók
50 dkg kockatészta
30 dkg kötözött sonka
1/2 l. tejföl
1 marék medvehagyma
só
bors
Elkészítés
A tésztát főzzük meg sós vízben.
A sonkát daráljuk le és pici olajon futtassuk meg. Dobjuk rá a felaprított medvehagymát és a tejföl felét. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a lecsepegtetett tésztát és enyhén pirítsuk össze.
Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel, szórjuk meg medvehagymával és borsozzuk meg gazdagon.
Guszta! Nagyon finom lehet ez a tészta, bár a medvehagyma ízét eddig még nem sikerült megismernem. Már rövidesen beszerzek valahonnan. De ha fokhagymára hasonlít az íze az csak jó lehet!:-)
VálaszTörlésKöszi Éva:) Igen a fokhagymára hajaz az íze, nagyon jól passzolt a sok tejfölhöz.
TörlésEz valóban egyszerű! Jó tejfölösen bírnám lapátolni befele:-)
VálaszTörlésNálunk süti lett a maradék sonkából, tojásból. Kelt tésztát töltöttem vele, s elhordtuk iskolába, munkába.
Húú, Gerdi! Nagyon finom lehetett kelt tésztába töltve a sonka és tojás! lehet kéne változtatnom a szokásaimon, évek óta sonkás tészta a menü a maradékból.
TörlésDe jól hangzik! :) Úgy szeretném, mint Gerdi, jó sok tejföllel! :) Kár, hogy már nincs sonkánk, de legközelebb biztosan kipróbálom, tetszik! :)
VálaszTörlésBizony Hankka, jó sok tejföllel az igazi, és 5 perc alatt elkészül:)
TörlésEz nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésBizony, az volt:)
Törlés