2013. április 10.

BURGONYÁS MEDEHAGYMA KRÉMLEVES


Ebben a bejegyzésben most ne a képeket nézegessétek, ugyanis elromlott a telefonom, amivel fotózom. Az egyik fényképezőnek elveszett a töltője, a másik rossz...Napok óta képtelen vagyok kajákat fotózni. Itt volt ma az egyik ismerősöm és a tőle kölcsönkért telóval készítettem a képeket, de valljuk be, ez a telefon nem alkalmas erre a célra. A szervizben sok jóval nem kecsegtettek, ugyanis nem értik a problémát, ilyet még nem láttak :(
Mostanában úszunk a medvehagymában,szinte mindenbe kerül. Vidéken kaptam egy nagy kosárral, sőt egy másik kosár töveset is ültetni. Így nem lesz gond a beszerzéssel.
A lényeg az, hogy a leves finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Sőt a burgonya miatt nem kell hozzá más sűrítő anyag sem. 

Hozzávalók

5-6  szem közepes burgonya
2 marék medvehagyma
3 dl tejszín
2-3 evőkanál reszelt parmezán
2 szál újhagyma
pici kakukkfű
1,5 l. húsalaplé
só, bors
Cayenne bors
pirított mandula a tálaláshoz


A leves elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk az újhagymával együtt és a húslében puhára főzzük, kevés kakukkfűvel ízesítjük. Közben a medvehagymát  is apróra vágjuk.
Amikor megpuhult a krumpli rádobjuk a medvehagymát és összeturmixoljuk. Majd megint a tűzre tesszük, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Kevés Cayenne borssal  és reszelt parmezánnal ízesítjük.
15 perc alatt elkészült.
Betétként mandulát és sonkát pirítottam a tetejére.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat