2015. április 20.

SONKÁS-PÓRÉS-TEJSZÍNES RIGATONI

sonkás-pórés-tejszínes rigatoni

Ezt az ételt még húsvét után készítettem a maradék sonkából, de bármilyen más, jó minőségű sonkából elkövethető, nem kell vele húsvétig várni.
Tulajdonképpen ez egy sonkás tészta, csak egy kicsit felturbózva. Azon kívül, hogy nagyon finom, 10 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

50 dkg rigatoni
30 dkg füstölt sonka
1/2 szál póré
3 dl habtejszín
1 dl száraz fehérbor
őrölt fekete bors
1/4 t.k. Cayenne bors
kevés szárított oregáno (régeni)
snidling a tálaláshoz
8 dkg sajtforgács
1 evőkanál olíva


Elkészítés

Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát, de ne túl!
Közben vágjuk kockákra a sonkát, karikázzuk fel a pórét.
1 kanál olíván kissé pirítsuk át a sonkát. Kicsit sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk össze (1-2 perc), majd dobjuk bele a pórét és öntsük fel a fehérborral.
Tegyünk hozzá kevés oregánót és Cayen borsot.
2 percet forraljuk és kész is az öntet.
A kifőtt tésztát borítsuk a szószra, egyet rottyantsunk rajta, ha túlságosan sűrű lenne, adjunk hozzá keveset a főzőléből.
Amikor elkészült borsozzuk meg és tálaljuk.
Valamilyen kemény, ízletes sajtot szeleteljünk a tetejére, hintsük meg frissen vágott snidlinggel és forrón fogyasszuk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat