2015. április 28.

PARADICSOMOS KOKTÉLRÁKOS SPAGETTI

paradicsomos koktélrákos spagetti
Villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a finomságos spagetti. Egy paradicsomos alap némi rákkal és bébispenóttal.
Tökéletes választás, ha percek alatt szeretnénk egy finom vacsorával előrukkolni.

Hozzávalók

1 doboz hámozott paradicsom
1 üveg passzírozott paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 t.k. bazsalikom
1 t.k. oregánó
1 k.k. bors
1,5 t.k. cukor vagy édesítő
1 t.k. só
kevés rozmaring
1 k.k. Cayenne bors
1 öntet fehérbor
30 dkg fagyasztott koktélrák
1 evőkanálnyi kapribogyó
1 nagy marék friss bébispenót
1 evőkanál olíva
pár deka sajt a tetejére



Elkészítés

Először is forraljunk vizet a tésztának.
Közben készítsük el a mártást.
A hagymát tisztítsuk és aprítsuk.
Olíván dinszteljük meg és adjuk hozzá a szárított fűszereket és a cukrot is.
Amikor üveges a hagyma, borítsuk rá a hámozott és passzírozott paradicsomokat.
Sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a fokhagymákat és zúdítsunk rá egy jó nagy löket bort.
Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 20 percet, amíg jól besűrűsödik.
A kapribogyókat alaposan mossuk ki és kissé zúzzuk össze és adjuk a  mártáshoz. 
A rákoknak nagyon kevés idő kell, ezért csak az utolsó 2 percben tegyük a szószba.
Zárjuk el a tüzet, majd a spenót 2/3 részét keverjük az ételhez.
A kifőtt tésztával össze is keverhetjük az öntete, de külön rátéve is tökéletes.
Tálaláskor szórjuk meg a friss spenótlevelekkel és valami zamatos sajttal.
Jó étvágyat :)

Tipp: a paradicsomszószt jóval nagyobb tételben is elkészíthetjük. Fertőtlenített üvegekbe kanalazva sokáig eltartható, vagy remekül fagyasztható, így tényleg csak 5 perc lesz összedobni egy ételt.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...