baconbe göngyölt csirketekercs |
Igazán hatalmas ízorgia sikeredett egy tányéron. Miközben pakolásztam a csirkére az alapanyagokat, már tudtam, hogy nem tudok hibázni ezzel az étellel.
Került bele - sonka, paradicsom, mozzarella, medvehagyma, majd az egész kapott egy ropogós bacon köntöst. Friss paradicsommal, mozzarellával és egy tzatziki szerűséggel fogyasztottuk. Ebbe az ételbe sem került semmi extra alapanyag és mégis nagyot szólt.
Hozzávalók (2 adag)
1 hatalmas csirkemellfilé
1csomag mozzarella
4 szelet sonka
1 marék medvehagyma
1-2 szem paradicsom
8 szelet bacon
só
bors
szárított oregánó
Saláta
1 kígyóuborka
1 nagyobb doboz sűrű tejföl
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 t.k. szárított oregánó
só
1 evőkanál extra szűz olíva
Elkészítés
A kicsontozott egész csirkemellet vágjuk ketté. (keresztbe, a vastagságát felezzük)
Majd két fólia között klopfoljuk szép vékonyra, így két hatalmas vékony szelet húst kapunk.
Sózzuk, borsozzuk.
Fektessük rá a sonkákat, a sonkákra tegyük a felszeletelt sajtot, majd a felkarikázott paradicsomokat, legvégül pedig a felaprított medvehagymát.
Az egészet szórjuk meg borssal és szárított oregánóval.
A bacon-szeleteket fektessük egy fóliára, helyezzük rá a megpakolt hússzeleteket és óvatosan göngyöljük fel. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítsük.
A másik szelet hússal is végezzük el ugyanezt a műveletet.
Egy serpenyőben hevítsünk kevéske olajat és helyezzük bele a hústekercseket.
Pár percig pirítsuk nagy lángon minden oldalát, amikor már szép piros a bacon vegyük le a tűzről és 10 percre tegyük be a forró sütőbe.
Tálalás előtt vegyük ki a tűket belőle és szeleteljük fel.
Az uborkát vágjuk nagyon apró kockákra.
Sózzuk le.
10 perc után facsarjuk ki a levét.
Egy tálba borítsuk a tejfölt, reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá az oregánót keverjük el. Borítsuk bele az uborkát és a felaprított petrezselymet, pár mozdulattal vegyítsük el és kész is.
Tálaláskor hintsük meg snidlinggel és csepegtessük meg kevés extra szűz olívával az ételünket.
Saláta
1 kígyóuborka
1 nagyobb doboz sűrű tejföl
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 t.k. szárított oregánó
só
1 evőkanál extra szűz olíva
Elkészítés
A kicsontozott egész csirkemellet vágjuk ketté. (keresztbe, a vastagságát felezzük)
Majd két fólia között klopfoljuk szép vékonyra, így két hatalmas vékony szelet húst kapunk.
Sózzuk, borsozzuk.
Fektessük rá a sonkákat, a sonkákra tegyük a felszeletelt sajtot, majd a felkarikázott paradicsomokat, legvégül pedig a felaprított medvehagymát.
Az egészet szórjuk meg borssal és szárított oregánóval.
A bacon-szeleteket fektessük egy fóliára, helyezzük rá a megpakolt hússzeleteket és óvatosan göngyöljük fel. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítsük.
A másik szelet hússal is végezzük el ugyanezt a műveletet.
Egy serpenyőben hevítsünk kevéske olajat és helyezzük bele a hústekercseket.
Pár percig pirítsuk nagy lángon minden oldalát, amikor már szép piros a bacon vegyük le a tűzről és 10 percre tegyük be a forró sütőbe.
Tálalás előtt vegyük ki a tűket belőle és szeleteljük fel.
Az uborkát vágjuk nagyon apró kockákra.
Sózzuk le.
10 perc után facsarjuk ki a levét.
Egy tálba borítsuk a tejfölt, reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá az oregánót keverjük el. Borítsuk bele az uborkát és a felaprított petrezselymet, pár mozdulattal vegyítsük el és kész is.
Tálaláskor hintsük meg snidlinggel és csepegtessük meg kevés extra szűz olívával az ételünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése