2015. április 7.

KRUMPLIS POGÁCSA SONKÁVAL ÉS MEDVEHAGYMÁVAL

krumplis pogácsa medvehagymával és sonkával

Szinte hetente készül kis konyhámban hasonló pogi. Általában kolbász kerül bele, de most adtam egy esélyt a maradék sonkának is. Így is nagyon finom volt, főleg a medvehagyma miatt.
Érdemes tenni vele egy próbát, mert alig kell hozzá alapanyag és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

5 szem közepes burgonya
25 dkg liszt + pár deka
1,5-2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 t.k. cukor
2 t.k. só
1/2 k.k. bors
15 dkg főtt sonka
10 szál medvehagyma

5 dkg olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt



A pogácsa elkészítése

A burgonyát főzzük meg héjastól.
A cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.
A medvehagymát aprítsuk fel.
A főtt sonkát vágjuk apró kis kockákra.
A megfőtt burgonyát tisztítsuk meg és és burgonyatörővel törjük át.
Adjuk hozzá a lisztet, a felfuttatott élesztőt, sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk össze.
Egy kissé ragacsos tésztát kapunk, lisztezzük a deszkát, hogy ne ragadjon le a tészta, ha kell kevés lisztet adagoljunk még hozzá, de ügyeljünk rá, hogy ne vegyen fel túl sok lisztet, mert akkor nem lesz olyan igazán puha a pogácsánk.
Végül dolgozzuk hozzá a felaprított medvehagymát és sonkát.
Tegyük egy tálba, fóliázzuk le és kelesszük a duplájára.
A deszkát alaposan lisztezzük le, borítsuk rá a megkelt tésztát. A tészta tetejét is hintsük meg vékonyan liszttel és nyomogassuk le. Nem kell nyújtani, mert annyira puha a tészta, hogy tenyérrel simán kilapítható.
Szaggassunk kis pogikat, majd olvasztott vajjal kenjük le szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük aranybarnára.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...