fűszeres húsgolyók tejszínes sajtmártásban |
Volt még egy kis maradék medvehagymám, na meg egy rakás sajtdarab a hűtőben és ezt sikerült belőlük kreálnom. A snidlingem is nő, mint a bolondgomba, ezért mindenbe kerül bőséggel.
Meglepő módon tök finom lett a végeredmény.
Hozzávalók
40 dkg sertés-marha vegyesen darálva
1 kis köteg medvehagyma 2-3 dkg
2 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
15 centis póréhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 t.k. füstölt paprika
1 t.k. bors
1 t.k. só
1 csipet chili
kevés szárított oregánó
kevés őrölt kömény
kevés rozmaring
1/2 kápia paprika
olíva
keményítő
szósz
2 dl. habtejszín
10 dkg krémsajt
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
1/2 dl száraz fehérbor
1 k.k. só
1 k.k. őrölt bors
1 csipet szárított oregánó
snidling
Elkészítés
A húst tegyük egy tálba.
A krumplit és a fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük a húshoz.
A pórét, a medvehagymát és a kápia paprikát vágjuk nagyon apróra, ezt is tegyük a tálba, majd a fűszereket is és gyúrjuk össze, ha nagyon ragacsos a massza, akkor adagoljunk hozzá kevés zsemlemorzsát, hogy jól összetartsa.
Formázzunk apró golyókat belőle.
Forgassuk meg kevés keményítően és pár kanál olíván süssük készre.
A tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot, fűszerezzük, öntsük bele a bort, forraljuk össze, tegyük hozzá a tejfölt, majd a maradék sajtokat reszeljük bele.
Keverjük szép simára a mártást, majd dobáljuk bele a húsgolyókat, egyet forraljunk rajta, majd frissiben tálaljuk.
Nálunk püré készült hozzá, de rizzsel is tökéletes vagy tésztával.
Tálaláskor szórjuk meg sajttal és snidlinggel.
Természetesen a húsgolyókat mindenki ízesítse ízlésének megfelelően, bátran lehet variálni a fűszereket.
40 dkg sertés-marha vegyesen darálva
1 kis köteg medvehagyma 2-3 dkg
2 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
15 centis póréhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 t.k. füstölt paprika
1 t.k. bors
1 t.k. só
1 csipet chili
kevés szárított oregánó
kevés őrölt kömény
kevés rozmaring
1/2 kápia paprika
olíva
keményítő
szósz
2 dl. habtejszín
10 dkg krémsajt
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
1/2 dl száraz fehérbor
1 k.k. só
1 k.k. őrölt bors
1 csipet szárított oregánó
snidling
Elkészítés
A húst tegyük egy tálba.
A krumplit és a fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük a húshoz.
A pórét, a medvehagymát és a kápia paprikát vágjuk nagyon apróra, ezt is tegyük a tálba, majd a fűszereket is és gyúrjuk össze, ha nagyon ragacsos a massza, akkor adagoljunk hozzá kevés zsemlemorzsát, hogy jól összetartsa.
Formázzunk apró golyókat belőle.
Forgassuk meg kevés keményítően és pár kanál olíván süssük készre.
A tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot, fűszerezzük, öntsük bele a bort, forraljuk össze, tegyük hozzá a tejfölt, majd a maradék sajtokat reszeljük bele.
Keverjük szép simára a mártást, majd dobáljuk bele a húsgolyókat, egyet forraljunk rajta, majd frissiben tálaljuk.
Nálunk püré készült hozzá, de rizzsel is tökéletes vagy tésztával.
Tálaláskor szórjuk meg sajttal és snidlinggel.
Természetesen a húsgolyókat mindenki ízesítse ízlésének megfelelően, bátran lehet variálni a fűszereket.
Mi az, hogy meglepően jól sikerült? Talán természetesen jól sikerült!! :-) Ha medvehagyma pestóm van, azzal is ízesíthetem a golyókat?
VálaszTörlésKöszönöm a helyesbítést :) Természetesen tök jó a pesto is hozzá, de bármilyen fűszerezéssel jól működik. Paprika helyett mehet bele felkockázott paradicsom is....., csak a képzelet szab határt a kombinációknak, na meg az otthon fellelhető készlet :)
TörlésKépzeld, képzeld, megfőztem ma délután és nagggggyon finom lett!! Köszike! :-)
TörlésDe jóóóóó :) Örülök Zsuzsám :)
TörlésAnnyira szeretem, hogy olyan finoman fűszerezed az ételeket, nagyon tetszik ennek a húsgombócnak a fűszerezése is, igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Hankka :) Igaz, bátran használom a fűszereket, de általában jól végződik :)
Törlés