szivárványos habcsók és habkarika |
A habcsókok és a habkarikák a leányzó kedvéért készülte.
Akik hisztiznek a színezékek miatt, azok lapozzanak tovább. Én sem vagyok az ételfestékek híve, viszont olyan minimális adag szükségeltetik belőle, hogy ettől senkinek semmi baja nem lesz. Viszont jó móka az elkészítése.
Hozzávalók
3 tojásfehérje
6 -7 evőkanál cukor
1 k.k. ecet
1 púpos evőkanál keményítő
1 púpos evőkanál keményítő
1 csipet ételfesték (por)
szivárványos habkarika |
Elkészítés
A szoba hőmérsékletű fehérjéket verjük kőkemény habbá a cukorral és az ecettel. A végén dolgozzuk hozzá a keményítőt is.
Az elkészült habot vegyük 3 felé, vagy annyi részre, ahány színt szeretnénk. Egyenként színezzük be a habokat, tényleg minimális színezékre van szükségünk, k.b. gombostű fejnyi adagonként.
Színeket egymásra pakolászva óvatosan kanalazzuk egy csillagcsöves habzsákba.
Egy szilikonlapra nyomkodjunk nekünk tetsző formákat. Minden egyes darabunk más színekben és mintákban fog pompázni.
A csókokat tegyük 90 fokra előmelegített sütőbe és szárítsuk ki.
Érdemes kísérletezni a színekkel és formákkal és a gyerekek is érdemes befogni, élvezni fogják kicsik és nagyok is.
Egy szilikonlapra nyomkodjunk nekünk tetsző formákat. Minden egyes darabunk más színekben és mintákban fog pompázni.
A csókokat tegyük 90 fokra előmelegített sütőbe és szárítsuk ki.
Érdemes kísérletezni a színekkel és formákkal és a gyerekek is érdemes befogni, élvezni fogják kicsik és nagyok is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése