Elkészítés
eperpüré,
egy aprítógépbe dobáld bele az összes hozzávalót, majd pürésítsd és tedd félre.
blondies,
a puha vajat habosítsd ki a nádcukorral, majd add hozzá a tojást, a reszelt lime héjat és levet.
Egy másik edényben keverd el a lisztet a sütőporral és sóval. Végül keverd el a lisztes keveréket a vajassal.
Egy sűrű tésztát fogsz kapni.
krémsajt,
a szoba-hőmérsékletű krémsajtot keverd simára a tojással, cukorral, keményítővel, a reszelt lime héjjal és levével.
Összeállítás
Egy négyzet-alakú tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Melegítsd elő a sütőt 175 fok, légkeveréssel.
Tedd a blondies tésztájának 3/4 részét a tepsi aljára. (Legalábbis én így tettem, de talán mutatósabb lesz a végeredmény, ha az egészet leteszed aztán a sajt és az eperszósz mehet.)
Pár karika epret szórj a tésztára.
Majd kanalazd rá foltokban a krémsajtot és a maradék tésztát.
az eperszószt is borítsd a tetejére, majd egy tűheggyel rajzolj nyolcasokat a süti tetején.
Told a forró sütőbe és 20-25 perc alatt süssed készre. Nézd meg az alaptésztát, ha az átsült, akkor készen van, mivel a sajt és az eperszósz nagyon lágy még a tetején. Ezért a sütőből kivétel után, tedd félre 1-2 órára a sütit, hagyd teljesen kihűlni. Kihűlés után könnyen és szépen szeletelhető.
Rég nem láttam friss bejegyzésedet és tessék itt ez a finomság, nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva 😊
TörlésGyors gyógyulást! :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlés