málnafagyi🍧 |
Nagy boldogság, hogy érik a málna és a bokrok hihetetlen mennyiségben ontják ezt a finomságos gyümölcsöt.
A nagy hőségnek köszönhetően semmi kedvem órákat a konyhában tölteni és forró ételekre még gondolni sem tudok, így mostanában ilyen "villámfagyikon" élünk. 2 perc alatt elkészül, nincs benne semmi ártó adalék, hihetetlenül finom és krémes és még fagyigép sem kell hozzá, csak egy aprító. Kell ennél jobb? Hát nem :)
Nálam került rá kevéske levendulavirág is, mert szeretem a málnához, de ez elhagyható.
A méz helyett folyékony édesítőszer, cukorszirup, vagy agávészirup is használható. A cukor nem jó, mert nem tud feloldódni a fagylaltban🍧.
A nagyobb méretű aprítóba fér el ez a mennyiség, akinek kisebb van, több részletben tudja elkészíteni.
villámgyors málnafagyi (gép nélkül) |
Hozzávalók
30 dkg málna
1 dl tejszín
1,5 dl tejföl
2 e.k. méz vagy több, ízlés szerint
Elkészítés
A málnát fagyaszd le.
A fagyasztott málnát tedd az aprítógépbe, add hozzá az édesítőt, a habtejszínt és a tejfölt.
Pulzálva egyneműsítsd a keveréket, ha kell, keverj rajta egyet. 1 perc alatt elkészül.
Igazán krémes, de ha jobban szeretnéd kicsit szilárdabban, akkor 20 percre tedd be a fagyasztóba. Tovább ne hagyd ott, mert ez a fajta fagylalt kőkeményre fagy.
Érdemes pár szem málnát is belekeverni az elkészült fagyiba.
Pár csepp citromlé és kevés reszelt citromhéj is jól áll neki.
Pár csepp citromlé és kevés reszelt citromhéj is jól áll neki.
málnafagylalt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése