ázsiai csirke pirított mie tésztával |
Van 10 perced összedobni egy finom vacsorát, ha igen, akkor jó helyen jársz.
Rohanó kis életemben gyakran nyúlok az ázsiai ételek felé, hiszen percek alatt összedobhatóak, viszonylag még egészségesnek is mondhatóak és remek módja a maradékhasznosításnak is. Az általam felsorolt zöldségeken kívül bármivel ekésíthető, amit otthon találsz.
Hozzávalók
1 csirkemell
2 sárgarépa
1/2 kelkáposzta
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 cm friss gyömbér
1 t.k. étkezési keményítő
pár db. ecetes jalapeno paprika
1 marék fagyasztott zöldborsó
1 k.k. kínai ötfűszer keverék
friss petrezselyem és koriander
2 evőkanál mogyoróolaj
1 csomag mie tészta
világos szójaszósz
chili szósz
1 k.k. nádcukor
kevés só
Elkészítés
Tégy a wokba mogyoróolajat, add hozzá a lereszelt gyömbért, fokhagymát, apróra vágott hagymát, az ötfűszer keveréket és a cukrot. Dinszteld össze, majd dobd rá a picikre kockázott csirkét, amiket előzőleg átforgattál a keményítőben. Minden oldalról pirítsd át, majd egy szűrőlapáttal szedd ki a wokból.
A répát csíkozd vékony szalagokra és pirítsd át, majd add hozzá a felkockázott kelkáposztát. Forgasd össze, 1 perc pirítás után borítsd vissza a csirkét, tedd bele a felkockázott jalapeno paprikát keverd el, locsold meg bőséggel szójaszósszal és a chili szósszal, adj hozzá 1/2 dl vizet, szórd bele a zöldborsót és forrald össze, ha gondolod még reszelj rá kevés friss gyömbért.
Zárd el a tüzet és szórd meg gazdagon friss petrezselyem és koriander keverékével.
Közben forralj vizet, sózd meg és a forró vízbe áztasd 3-4 percet a mie tésztát.
A megpuhult tésztát szedd a csirkeragura és nagy lángon pirítsd össze vele.
Ügyelj arra, hogy mindent gyorsan csinálj, készíts magad mellé az összes alapanyagot, mert a lényeg az, hogy minden maradjon roppanós.
Ahogy elkészült, azonnal tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése