2017. január 26.

CSIRKE TIKKA MASALA BASMATI RIZZSEL

csirke tikka masala

A gyerek ezt kérte, hát megkapta.
Általában kockázott csirkemellből szokás készíteni, de szerintem sokkal ízesebb ezekből a csontos nyelecskékből, arról nem is beszélve, hogy milyen maszatosan lehet elfogyasztani 😏 Természetesen megoldható kulturáltan is, hiszen vaj-puhára főtt a a csirkecomb, de abban viszont nincs semmi izgalmas.

Hozzávalók

8-10 alsó csirkecomb
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
6-8 cm friss gyömbér
1 nagy paradicsom
1 t.k. mustármag
1 k.k. koriandermag
1 t.k. garam masala
1 t.k. kurkuma
1 t.k. chili pehely
1 fahéjrúd
1,5 dl sűrített paradicsom
2 dl joghurt
1 dl víz
2 evőkanál étolaj vagy tisztított vaj

1 t.k cukor
friss petrezselyem

1 bögre basmati rizs
2 bögre víz
1 evőkanál étolaj
1 k.k. só
1 csillagánizs


Elkészítés

A gyömbért és a fokhagymákat reszeld le.
A hagymát aprítsd kis kockákra.
Egy nagy, tapadásmentes edénybe öntsél olajat, ha autentikusabb ízekre vágysz, tisztított vajat. Hevítsd fel, majd add hozzá a hagymát, dinszteld, aztán zúdítsd bele a gyömbér-fokhagyma keveréket, keverd el, majd a többi fűszer is mehet az edénybe. Kevergesd és hagyd, hogy engedjék ki az aromájukat.
Ha ez megtörtént egy szűrőlapáttal szedd ki a pasztát az edényből.
A combokat sózd be, majd a visszamaradt zsiradékon minden oldalról pirítsd át egy kicsit.
A combokat is szedd ki, majd borítsd vissza a pasztát az edénybe.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, pirítsd rövid ideig, add hozzá a cukrot, egy kis sót és a sűrített paradicsomot. Elég sűrű  volt a szósz, ezért egy kicsi vízzel hígítottam.  Forrald össze, majd fektesd rá az elősütött combokat.
Egy fedővel takard le, és hagyd puhulni.
15 perc elteltével öntsd hozzá a natúr joghurtot, óvatosan keverd el, a csirkecombokat pedig fordítsd meg, majd helyezd vissza a fedőt és hagyd, hogy vajpuhára párolódjon, ez még olyan 20 perc.
Kóstold meg, ha kell sózd meg, vagy adj hozzá még csípőset. Formáld saját ízlésednek megfelelően.
A rizst picike olajon pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, sózd meg és dobj bele egy csillagánizst, forrald fel, majd fed le és párold puhára.
Az elkészült csirkéhez keverj jó sok friss petrezselymet, ha szereted friss koriandert is és a rizsre halmozva tálald.
Igazi szín és ízorgia a végeredmény.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...