legfinomabb citromkrémes kocka recept |
A citromos sütikből sosem elég, legalábbis nálunk. Persze a boltok polcai roskadoznak a meyer citromoktól, így kénytelen voltam megint megvásárolni egy jókora adagot. Mindig elbűvöl a mesés színe és az, hogy irgalmatlan nagy mennyiségű levet nyerhetek ki belőle. No de, az a rengeteg mag!!! Attól mindig kiborulok, hihetetlen, hogy fér el benne ennyi. Ezen az apró kellemetlenségen gyorsan túlléptem és ez a finomságos, krémes sütemény minden átkozott magocska miatt kárpótolt.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és bizton állíthatom bearanyozza a napunkat, amikor beleharapunk.
Hozzávalók
tészta
12,5 dkg vaj
15 dkg liszt
1 citrom reszelt héja🍋
2 evőkanál cukor
2 evőkanál hideg víz
1 csipet só
krém
4 egész tojás
5-6 evőkanál cukor
2 dl frissen facsart citromlé(3.5 meyer citrom volt) 🍋
2 citrom reszelt héja
2 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tészta hozzávalóit tegyed egy késes aprítóba és pulzálva elegyítsed össze. Ez 1 perc alatt elkészül.
Egy 20 x 20-as tepsit vajaz ki, majd nyomkod rá a morzsalékos tésztát. Próbáld egyenletesen, majd 180 fokon süsd 18 percet.
Amíg sül az alap, el kell készíteni a krémet.
A tojásokat a cukorral és a reszelt citromhéjjal keverd habosra. Majd facsard ki a citromokat, nálam 3 és fél citrom adott 2 dl levet. Öntsd a tojásos keverékhez, majd add hozzá a lisztet és keményítőt, alaposan keverd el.
A megsült alapra öntsd rá a keveréket, a hőfokot vedd vissza 160 fok, légkeverésre és told a sütőbe 16 percre .
Az elkészült sütit, hagyd pár percet pihenni, majd porcukrozd le a tetejét és szeleteld kedved szerint.
Jó étvágyat hozzá 😋
Nagyom jo
VálaszTörlésSzerintem is :)
VálaszTörlés