cukordinnyés limonádé |
Ez úgy kezdődött, hogy készítettem aszalt sárgadinnyét, viszont azt citromsavas cukorszirupban egyszer átforraltam, majd utána aszaltam. Tehát, adva volt ez az isteni aromás szirup, amit vétek lett volna kidobni, így továbbgondoltam 😛🍈
Érdemes dolgozni vele egy kicsit, nagyon finom és ebben a kánikulában jéghidegen fogyasztva -este pedig jó sok ginnel vagy vodkával meglocsolva -igazán mennyei hűsítő és kedélyjavító és még mesterséges aromákkal sincs telenyomva.
Tipp: Csak ízletes, mézédes dinnyéből készítsd el, az ízetlenből nem lesz finom ital!
Friss gyömbért is reszelhetsz hozzá.
Hozzávalók
1 érett, nagy zöld belű sárgadinnye (cukordinnye)
2 dl. cukor
4 dl. víz
1 k.k. citromsav
1 csokor friss menta
pár karika citrom
jég
Elkészítés
A dinnyéből vájjál ki kis gombócokat, de az sem baj, ha ez nem megy, akkor kockázd fel, a végeredményen ez semmit sem fog változtatni.
A cukrot, vizet és citromsavat tedd egy fazékba és forrald össze.
Majd tedd bele a dinnyegolyókat és minden maradék dinnyét.
Forrald 2 percet, majd zárd el a tüzet alatta és hagyd teljesen kihűlni a szirupban a dinnyét.
A kihűlt szirupot szűrd át egy kancsóba, dobáld bele a dinnyegolyókat, tégy bele egy marék friss mentát, pár karika citromot és húzd fel vízzel, vagy bubis vízzel.
A hűtőben hagyd kissé összeérni, majd jégkockákkal, jéghidegen szervírozd.
Próbáld ki vodkával is 🍸
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése