sárgadinnyés barackdzsem |
Mindig van valami amire rákattanok. Most a zöld belű sárgadinnye az aktuális.
Elkészítettem a sárgabaracklekvárokat és a sárgadinnye lekvárt, aztán a gondoltam egyet és ötvöztem a kettőt. Az arányokon lehet még változtatni, mert most a barack íze dominál, de azért érződik a dinnye zamata is.
A cukorral szűkmarkúan bántam. Annyira édesek voltak a gyümölcsök, hogy több cukorral készítve számomra már ehetetlenül édes lett volna a végeredmény. Természetesen, aki a sok cukor híve, készítse többel, akkor sűrűbb is lesz a produktum.
Hozzávalók
3 kg sárgabarack
1,2 kg sárgadinnye🍈
60 dkg cukor
1 t.k. citromsav
2 csomag 3:1 dzsemfix
Elkészítés
A dinnyét tisztítsd meg, majd kockázd fel. A barackokat magozd ki és negyedeld.
Egy tapadásmentes fazékba borítsd a gyümölcsöket, add hozzá a cukrot és a citromsavat.
Lassú tűzön kezd el főzni. Folyamatosan kevergesd, nehogy odakapjon. Amikor elég levet eresztett vedd nagyobbra a lángot és hagyd felforrni, amikor felforrt vedd vissza a lángot.
Forrald addig, amíg elfövi a habját, 20-25 perc. Ekkor add hozzá a fixeket és még forrald 5 percet, persze kevergetésről ne feledkezz meg.
A még bugyogó dzsemet merd sterilizált üvegekbe, zárd rá a kupakokat, állítsd fejtetőre 5 percre, majd csavard takarók közé és hagyd a dunsztban kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése